Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΕΔΗΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΧΘΗΚΑΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μετακινείται προσωπικό από «πολύ επιβαρυμμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν»

Μετακίνηση προσωπικού από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης που επιτάχθηκαν για να συνδράμουν στη διαχείριση της πανδημίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση του υπουργού Υγείας να  μετακινεί προσωπικό «από πολύ επιβαρυμμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς ιδιωτικές κλινικές για όσο διαρκεί η επίταξη».

«Οι ιδιωτικές κλινικές επιτάχθηκαν για να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορωνοϊού αλλά όμως θα αποζημιωθούν από το κράτος. Ως εκ τούτω ωφείλουν να διαθέτουν το επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για την ασφαλή νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ποιος σκέφτηκε να μετακινήσει προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών από τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Αγιος Δημήτριος που γίνεται χαμός. Από τη μία καλοσωρίζουμε εθελοντές και από την άλλη μετακινούμε υποχρεωτικά υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι για εκπαίδευση όπως ανακοινώνουν αλλά για παροχή εργασίας», σημειώνεται.

«Αυτό δεν είναι επίταξη», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Παρακάτω η απόφαση, όπως δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ