Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέφραγο αμπέλι το ΑΧΕΠΑ-Έχει ξεφύγει η κατάσταση

«Θα πρέπει να προσλάβουμε σωματοφύλακες για να διαφυλάξουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν είναι δυνατόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Αιχμηρή ήταν σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τα περιστατικά με ληστείες σε χώρους του ΑΧΕΠΑ, σε νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδούς ασθενών.

«Τα τραγικά συμβάντα το τελευταίο τετραήμερο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δείχνουν πια ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τονίζεται, «το ΑΧΕΠΑ είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο και ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και όχι στο Παιδείας. Γιατί λοιπόν δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία των  παράνομων πράξεων; Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις κατ’ επανάληψη ληστείες εκμεταλλευόμενοι το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Δεν είναι δυνατόν ένα Νοσοκομείο με πέντε εισόδους, τεράστιους χώρους να διαθέτει μόνο οκτώ φύλακες (έναν στη βάρδια) και η Διοίκηση να αρνείται να φωνάξει την αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις λόγω  Πανεπιστημιακού Ασύλου».
    
Συγκεκριμένα τονίζεται το γεγονός ότι στην είσοδο του Νοσοκομείου που βρίσκεται επί της Αγίου Δημητρίου το τελευταίο τετραήμερο έγιναν ληστείες «και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα συναδέλφων, την ώρα της ανάληψης χρημάτων από το μηχάνημα ATM».

Μάλιστα γίνεται αναφορά στο τελευταίο περιστατικό χθες το μεσημέρι, όπου έγινε επίθεση σε φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής που έβγαλε χρήματα και της τα πήραν. «Φώναξε βοήθεια προσέτρεξαν συνάδελφοι να τη βοηθήσουν. Ο βιβλιοθηκονόμος του Νοσοκομείου που προσέτρεξε σε βοήθεια δέχθηκε επίθεση από τον ληστή και έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο. Τον ακινητοποίησαν. Συνελήφθη και την άλλη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν έγινε μήνυση από τους συναδέλφους που λήστεψε. Φοβούνται οι συνάδελφοι. Αυτός που τους λήστεψε είναι γνωστός – άγνωστος και περιφέρεται συνεχώς στο Νοσοκομείο και κλέβει», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας το ΑΧΕΠΑ «ξέφραγο αμπέλι», αφήνοντας αιχμές προς τη διοίκηση του νοσοκομείο που αφήνει το προσωπικό απροστάτευτο.
    
«Θα πρέπει να προσλάβουμε σωματοφύλακες για να διαφυλάξουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν είναι δυνατόν», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.