Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Καμία κενή ΜΕΘ Covid στη Θεσσσαλονίκη-Δεν ανοίγουν άλλες λόγω αναστολών

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν αυτή τη στιγμή 71 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στην κορύφωση του τρίτου κύματος λειτουργούσαν 193 κλίνες.

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και της Δυτικής Μακεδονίας, όσον αφορά τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Ενδεικτικό είναι πως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αφού πλέον λειτουργούν λιγότερες, μιας και έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω των αναστολών που έχουν επιβληθεί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν αυτή τη στιγμή 71 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στην κορύφωση του τρίτου κύματος λειτουργούσαν 193 κλίνες, ενώ λόγω αναστολών εργασίας δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν νέες κλίνες.

Όπως επισημαίνει, στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι ανενεργές εννέα κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και στον Άγιο Δημήτριο δύο κλίνες, επίσης από δωρεά.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid είναι μόλις τέσσερις.

Αναλυτικά η εικόνα στις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας:

Θεσσαλονίκη:

ΑΧΕΠΑ: 15  ΣΤΑ 15

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 15  ΣΤΑ 15.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 11 ΣΤΑ 11.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 22 ΣΤΑ 22.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 8 ΣΤΑ 8.

Υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία:

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 4 ΣΤΑ 4.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 4 ΣΤΑ 5.

ΣΕΡΡΕΣ: 8 ΣΤΑ 10.

ΕΔΕΣΣΑ: 2 ΣΤΑ 3.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 6 ΣΤΑ 6.

Δυτική Μακεδονία:

ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ:  6 ΣΤΑ 6

ΚΟΖΑΝΗ: 5 ΣΤΑ 5.

«Τα περιστατικά κορωνοϊού για ΜΕΘ αυξάνουν. Οι κλίνες γενικής ΜΕΘ είναι γεμάτες στα νοσοκομεία. Εάν δεν επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα θα δούμε τους επόμενες ημέρες αρκετούς διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ να χάνουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση εάν επιμείνει θα αναλάβει τις  ευθύνες της», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος.