Skip to main content

Ποιοι φοβούνται την Άννα Ευθυμίου;

Τι κρύβεται πίσω από τις εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για τη στελέχωση της Γραμματείας Γυναικών
Είναι νέα, ωραία, δραστήρια και έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί ως το νέο κοινοβουλευτικό αστέρι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για την προσφάτως εκλεγείσα δημοτική σύμβουλο, πρόεδρο της ΜΚΟ οι «ΝΕΟΙ», μάχιμη δικηγόρο, Άννα Ευθυμίου, με σημαντική δράση σε θέματα νεολαίας και γυναικών.

Ωστόσο, η δυναμική παρουσία της, ο μεγάλος αριθμός ατόμων που τη στηρίζουν και κυρίως οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται πως έχουν ταρακουνήσει παλαιότερα τοπικά στελέχη της παράταξης, τα οποία νιώθουν την καρέκλα τους να τρίζει.

Χαρακτηριστικές είναι οι εσωκομματικές τριβές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη Γραμματεία Γυναικών της ΝΔ, στην οποία προεδρεύει η Κατερίνα Παπακώστα. Συγκεκριμένα, όταν ανακοινώθηκε διαδικτυακά η λίστα των αναπληρωτριών στη συγκεκριμένη γραμματεία, σε αυτήν περιλαμβανόταν το όνομα της Άννας Ευθυμίου, αλλά όχι της σιδηράς κυρίας της τοπικής ΝΔ, Μάγδας Καρακόλη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, εκφράστηκαν σοβαρά παράπονα και ως διά μαγείας το όνομα της κας Καρακόλη προστέθηκε στη λίστα. Σύμφωνα με την επίσημα αιτιολογία του κόμματος, η απουσία του ονόματος της κας Καρακόλη από τη Γραμματεία Γυναικών οφειλόταν σε…παράλειψη.

Βέβαια το ότι η Άννα Ευθυμίου ήταν στις αρχικές επιλογές του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά αρκούσε, για να πιάσει κρύος ιδρώτας  πολλά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, το επόμενο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν ποια από τις δύο κυρίες θα εκπροσωπεί τις γυναίκες της Βόρειας Ελλάδας. Μπροστά στο αδιέξοδο, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Α.Λυκουρέτζος επέλεξε τη λύση η κατανομή αρμοδιοτήτων να μην γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά με τομείς δραστηριοτήτων και θεματικές ενότητες.

Είναι βέβαιο ότι ο  κ. Λυκουρέντζος θα δει όλα αυτά που έκαναν πως δεν είδαν τα τοπικά στελέχη της παράταξης, αρχίζοντας τον υπόγειο πόλεμο κατά της Άννας Ευθυμίου. Ακολουθώντας, δηλαδή, τις επιταγές του Αντώνη Σαμαρά, θα δώσει τόπο στα νιάτα…

Το Λαγωνικό