Skip to main content

Πολ Τόμσεν: Στη σύνταξη από σήμερα ο «σκληρός» του ΔΝΤ

Οι συναντήσεις του με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και η επιμονή του στην τήρηση των μέτρων λιτότητας, άφησαν εποχή.

Ύστερα από 38 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο Πολ Τόμσεν, γνωστός ως «σκληρός» διαπραγματευτής και υπέρμαχος της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, συνταξιοδοτείται επισήμως από σήμερα.

Οι συναντήσεις του με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και η επιμονή του στην τήρηση των μέτρων λιτότητας, άφησαν εποχή, σύμφωνα με το protothema.gr.

Παρά τις εμμονές και τα τραγικά λάθη του στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν είδε την καριέρα του στο Ταμείο να απογειώνεται μετά την τετραετή ενασχόλησή του με τη χώρα μας.

Το 2014 ανέλαβε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Ο Τόμσεν ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του σε σημαντικές θέσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες, ως εργαζόμενος στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

«Συνεργάστηκε στενά και με τις 44 χώρες της Ευρώπης και συνάμα διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο θέμα χάραξης πολιτικής και καθοδήγησης πολλών χωρών, βασισμένων στην ελεύθερη αγορά, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», είχε αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ. Τόμσεν έχει κατευθύνει τις εργασίες επιτήρησης του Ταμείου, τον πολιτικό διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, και τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Ταμείο πάνω στην υλοποίηση προγραμμάτων», επισήμανε.