Skip to main content

Πολάκης: Αποκαλύπτονται όσοι συμμετέχουν στο σκάνδαλο Φλώρου (video)

Στο σκάνδαλο με την πλαστή γνωμάτευση αναπηρίας του Φλώρου της Energa αναφέρθηκαν ο υπουργός και αν. υπουργός Υγείας. Θα αποδοθούν ευθύνες, είπαν.

Την πλαστή γνωμάτευση αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου της Energa σχολίασαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης στο περιθώριο των εγκαινίων της 4ης και 5ης ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνέβαλαν στο σκάνδαλο.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους θέση, να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση χωρίς να το δικαιούνται», δήλωσε ο κ. Ξανθός και συμπλήρωσε «θα γίνει μία σοβαρή διερεύνηση πώς ακριβώς στήθηκε αυτή η πλαστή γνωμοδότηση. Σε αυτό θα συμβάλλει και η διοίκηση του ΕΣΥ, ενώ έχουμε δώσει εντολή και στις διοικήσεις του Ευαγγελισμού και όσων άλλων έχουν εμπλακεί. Θα υπάρξει τακτικός έλεγχος και από το υπουργείο Υγείας και από το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας».

Αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία άφησε από τη μεριά του ο κ. Πολάκης. «Αυτό που έκανε ο κ. Φλώρος είναι πρόκληση και για την κυβέρνηση και για την κοινωνία. Ένας απατεώνας που καταχράστηκε 250 εκατομμύρια μαζί με τον συνέταιρό του και ποιος ξέρει με ποιους άλλους που αρχίζουν και αποκαλύπτονται και αυτοί, γιατί φαίνεται ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστειλε στις offshore για να κουβαλούν τα λεφτά στο εξωτερικό» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός. «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε επιεική άδεια σε έναν 39χρονο με πλαστή μελέτη, με μία ανύπαρκτη σπιρομέτρηση, με μία αξονική τομογραφία άλλου ασθενή με το ίδιο όνομα», συμπλήρωσε και επισήμανε πως «θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει με τον νόμιμο τρόπο».

Ο αναπληρωτής υπουργός επίσης τόνισε ότι η ιστορία αυτή στήθηκε με ανταλλάγματα και πως έχει ήδη ζητήσει fast-track ΕΔΕ για το επιστημονικό κομμάτι.