Skip to main content

Πολάκης: Δεν έκανα κατάληψη - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Τασούλας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στα λεγόμενα του και κατά τη σημερινή του παρέμβαση αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση Novartis.

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Πρωταγωνιστής ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κάνει λόγο για κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Π. Πολάκης : Δεν έκανα κατάληψη- Έγινε κατάλυση κοινοβουλευτικών διαδικασιών

 «Δεν έκανα κατάληψη του βήματος της Βουλής . O κ. Αθανασίου (σημείωση : που ήταν προεδρεύων) έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης. Από το βήμα Βουλής αναφέρθηκε στα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας και μίλησε για «πραξικόπημα εναντίον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» . Παράλληλα είπε πως περίμενε όρθιος για να κατατεθεί η μομφή εναντίον του και δεν έκανε «κατάληψη»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εκ νέου για την υπόθεση Novartis και εξαπέλυσε βέλη στον κ. Γεωργιάδη. Παράλληλα είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα πως «δεν πέρασε η προσπάθεια σας χθες και είναι φανερή η ήττα που υποστήκατε».

 Αδ. Γεωργιάδης : Οι αναφορές στον Πολάκη αλλά και τα.. βέλη στο Κίνημα Αλλαγής

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα λέει ο κ. Πολάκης. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως είπε καταθέτει την πράξη αρχειοθέτησης - για την υπόθεση Novartis- λέγοντας πως «οι εισαγγελείς δεν βρήκαν ούτε μια αποχρώσα ένδειξη για να με παραπέμψουν. Και ακόμα εδώ μιλάτε για την Novartis. Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε».

Απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής είπε «ντρέπομαι» και σημείωσε «που είναι ο κ. Ανδρουλάκης για την Novartis;» . Μάλιστα αναφέρθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας «όταν κύριοι του ΚΙΝΑΛ εξισώνετε έμενα με τον Πολάκη αδικείτε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

K. Τασούλας : Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο κ. Πολάκης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί ο κ. Πολάκης, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης ήθελαν να παρέμβουν επί προσωπικού αλλά ο κ. Τασούλας σημείωσε πως προχωρά η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου