Skip to main content

Πολάκης: Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Η παραίτηση δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στις πυρκαγιές, λέει ο αναπληρωτής υπουργός.

«Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 Προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, την οποία ο κ. Πολάκης έκανε χθες δεκτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρέη Προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος του φορέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστηρίζει ότι «παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές» και προσθέτει: «Για αυτά άλλωστε, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα», καταλήγει ο κ. Πολάκης.