Skip to main content

Πολάκης: Παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών η ΝΔ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας κατηγορώντας την ότι είναι «η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών».

έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζεται η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015 - 2016.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών».

«Εμείς ούτε ύβρεις ούτε απειλές δεχόμαστε. Εσείς είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο τον τόπο και τη δημοκρατία στα 4 χρόνια της άθλιας διακυβέρνησής σας», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Θανάσης Πλεύρης, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένα να ξεκαθαρίσουν αν ταυτίζονται με τις ύβρεις του κ. Πολάκη.

«Γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν στα νιάτα τους σε πορείες της Χρυσής Αυγής και τώρα το παίζουν δημοκράτες», αντέδρασε ο κ. Πολάκης. Στο σημείο αυτό ο προεδρεύων του Σώματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρενέβη και κάλεσε τον βουλευτή να ζητήσει να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί κατά της Ν.Δ. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε και αποχώρησε από την αίθουσα. «Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αλήθειες και φεύγει», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Η ΝΔ ήταν αυτή που άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου και πήρε τις σωστές αποφάσεις, έβαλε τη χώρα στην ΕΕ και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του Διαφωτισμού. Τα ηγετικά στελέχη της πολέμησαν για το κράτος δικαίου και σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τις κρίσεις. Πρέπει ο κ. Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε με αυτόν να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για αυτή την παράταξη», υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου και ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες λέξεις.