Skip to main content

«Πόλεμος» Ανδρεάδη κατά της αυθαιρεσίας σε δύο πάρκα της Ν. Παραλίας

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση των δύο πάρκων ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος αναλαμβάνει την συντήρησή τους.

Τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Γλυπτών και στον Μεσογειακό Κήπο, αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν θα κωλώσει στην αυθαιρεσία».

Μιλώντας για την κατάσταση των δύο πάρκων, σε μια πρώτη εξέταση, τόνισε ότι είναι σε τραγική κατάσταση.

«Μόλις τελειώσουν τα διαδικαστικά, ελπίζουμε γρήγορα, θα ξεκινήσουμε. Κάναμε μια εξέταση των χώρων και είναι πραγματικά σε τραγική κατάσταση. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, τα ξέρουμε και μπορούμε να τα φτιάξουμε. Δεν πρέπει να κωλώσουμε στην αυθαιρεσία κάποιων ανθρώπων και στο ότι κάποιοι κλέβουν. Πρέπει να τελειώσει αυτό κάποια στιγμή και θα κάνουμε προσπάθεια αυτό να τελειώσει», τόνισε ο κ. Ανδρέαδης.

Όπως εξήγησε ο επιχειρηματίας, «βλέποντας αυτό τον βανδαλισμό, αυτή την αυθαιρεσία που υπάρχει στο κομμάτι της Νέας Παραλίας, σκέφτηκα να κάνουμε μια προσπάθεια να κάνουμε ένα τμήμα παραδειγματικό, πολύ καθαρό». «Θα προσπαθήσω να τα φέρω εκεί που αξίζει. Θα καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια, ξέρω ότι υπάρχει μια αυθαιρεσία», υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.



Για έναν ασύμμετρο πόλεμο στη Νέα Παραλία έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, σύμφωνα με τον οποίο έχουν κλαπεί σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου όλα τα επιδαπέδια φωτιστικά σώματα, τις σχάρες, ενώ σοβαρό πρόβλημα είναι και τα γκράφιτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Παραλία, τρεις εργολαβίες, για το πράσινο, οικοδομικά και ηλεκτρολογικά. «Με αυτές τις εργολαβίες, μέχρι τον Απρίλιο όλα τα πάρκα θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Την άνοιξη θα έχουμε νέα εικόνα στη Νέα Παραλία. Με την χορηγία του κ. Ανδρεάδη, μας δίνεται η δυνατότητα να απεμπλακούμε από τα δύο πάρκα και θα δώσουμε το βάρος στα υπόλοιπα», τόνισε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να επιβλέπει τα πάρκα στη νέα παραλία, εκτός αν υπάλληλοι του δήμου χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη. «Δεν γίνεται, ή θα έχουμε υπαλλήλους του δήμου επί 24ωρου βάσεως ή εταιρεία σεκιούριτι, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεν υπάρχει προσωπικό, ούτε μπορούμε να προσλάβουμε», σημείωσε.

Για τη φύλαξη ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι σε όσους Κήπους υπάρχουν πόρτες, οι οποίες ανοιγοκλείνουν, επισκευάζονται και θα κλείνουν τις βραδινές ώρες.