Skip to main content

Πόλεμος Αβαρλή με Νοτοπούλου-Παππά για τη συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ

Διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ του αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή και της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Στέλιου Παππά.

Σε ρήξη φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις του αντιδήμαρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον δήμο Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση προέκυψε μετά την επεισοδιακή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ, τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς προς την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Στέλιο Παππά και τις διακοπές της ζωντανής συνεδρίασης. Ο κ.Αβαρλής, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. προχώρησε σήμερα σε μία ανάρτηση στο facebook, με την οποία απαντά στις επικρίσεις για τη στάση του σχετικά με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στην εν λόγω ανάρτηση απάντησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον «κατά φαντασίαν αριστερό», ενώ σκληρή απάντηση έδωσε με δική του ανάρτηση και ο Στέλιος Παππάς λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είσαι άξιος να φέρεις τον τιμητικό τίτλο του υποψηφίου της ιστορικής δημοκρατικής μας παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Αβαρλή:

Ακούσας υπό τινός λοιδορείσθαι, «Απόντα με,» έφη, «και μαστιγούτω.» (Άκουσε ότι κάποιος τον λοιδορούσε, «όταν λείπω, μπορούν και να με μαστιγώσουν», είπε.)
Αριστοτέλης

Όσοι γνωρίζουν την προσωπική και πολιτική μου πορεία, γνωρίζουν παράλληλα πολύ καλά και τη στάση μου απέναντι σε γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ: Καταδικάζω απερίφραστα τις επιθέσεις σε βάρος ομιλητών: είτε αιρετών εκπροσώπων του λαού της πόλης, είτε προσκεκλημένων που παρευρέθησαν για να καταθέσουν από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου τις θέσεις και τις απόψεις τους. Καταδικαστέα επίσης και τα γεγονότα –έλεγχος σάκων – στους διαδρόμους του Δημαρχείου , που προκάλεσαν εύλογη ένταση με την άσκοπη παρουσία και παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν πολίτες που ήθελαν να παραστούν στη συνεδρίαση.

Κανένας δεν πρέπει να φοβάται ή να εμποδίζει τον ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο.

Σίγουρα πάντως ο έλεγχος γνώμης δεν είναι πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το αντίθετο μάλιστα: επιδίωξε και θα επιδιώκει με ανάλογες πρωτοβουλίες –ειδικές συνεδριάσεις του Δ.Σ.- να γίνονται γνωστές στο κοινό όλες οι απόψεις για τα μείζονα προβλήματα της πόλης μας.

Σχετικά με τη μετάδοση ή μη των ομιλιών –Νοτοπούλου, Παππά-κατά την διάρκεια της έντασης, από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, θέλω να επισημάνω το εξής: Όλοι γνωρίζουν πως κατά πάγια τακτική, που ακολουθείται από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι ζωντανές μεταδόσεις, κάθε φορά που οι συνεδριάσεις διακόπτονται με απόφαση του προεδρείου, αυτόματα διακόπτεται και η μετάδοση. Η ερμηνεία μιας φράσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η οποία ειπώθηκε σε στιγμή εκνευρισμού δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που πραγματικά συνέβη και είναι αυτό που συνέβαινε πάντα.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση η διακοπή της μετάδοσης της συνεδρίασης δεν αποτελεί -μήτε μπορεί να θεωρείται από νοήμωνα άνθρωπο- πράξη «λογοκρισίας», αλλά ούτε είναι πολιτικά έντιμο να επιχειρείται η χρησιμοποίησή της καθαρά για αντιπολιτευτικούς -και μάλιστα φθηνούς- λόγους. Έλεος πια με το "σύνδρομο του -κατά φαντασίαν- κηνυγημένου"!

Υ.Γ.: Ας μου επιτραπεί να πληροφορήσω όλους όσοι με "καθυβρίζουν" μέσα από τα social media. Παιδιά ψυχραιμία! Μην εκτίθεστε! Εγώ, στις 19:25 (αρκετά πριν από τα επεισόδια) αποχώρησα από το Δημαρχιακό μέγαρο για καθαρά οικογενειακούς λόγους και το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου -άρα κατά την απουσία μου- το πληροφορήθηκα το πρωί της επόμενης ημέρας.

Γιώργος Αβαρλής, Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός
Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Αντιπρόεδρος ΔΕΠΘΕ

To σχόλιο της Κατερίνας Νοτοπούλου:

Κρίμα Γιώργο. Κρίμα.
Ένας εκτίθεται και είσαι εσυ. Από την απουσία σου. Και από τα γραφόμενα σου. Δε θα μιλήσω για φτήνια, οποιος διαβάσει την ανάρτηση σου μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Αλλά για σύνδρομο «κατά φαντασίαν Αριστερού».

Η ανάρτηση του Στέλιου Παππά:

Ο κ. Αβαρλής αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης να πάψει να υποκρίνεται.

Σε εμάς δήλωσε ότι φεύγει για λόγους υγείας και όχι οικογενειακούς όπως ισχυρίζεται τώρα.

Την ίδια στιγμή γινόταν έλεγχος ταυτοτήτων στην είσοδο του δημαρχιακου κτιρίου για να αποτραπεί η είσοδος ατόμων που δεν συμφωνούν με τον Δήμαρχο.

Η διακοπή τηλεοπτικής μετάδοσης που έγινε κατά την διάρκεια της ομιλίας μου συγκάλυπται τις ποινικές ευθύνες όσων με φασιστικες ιαχές και τις απειλές για την σωματική μας ακεραιότητα, επιτέθηκαν τόσο στην Νοτοπουλου όσο και σε εμένα προσωπικά. Έφτασαν μάλιστα μέχρι το βήμα του ομιλητή με απειλές για την ζωή μου και του παιδιού μου.

Το προεδρείο τα άκουγε όλα πεντακάθαρα. Φαίνεται όμως πως θα έχει την ίδια άποψη με εσένα περί "συνήθους πρακτικής" . Αλήθεια η συνήθης πρακτική για την σημερινή πλειοψηφία είναι η συγκάλυψη της ενοχής των φίλων μας;;;

Ευτυχώς όμως έχουν διασωθεί ηλεκτρονικά βίντεο δημοκρατικών πολιτών που ήταν παρόντα και δεν θα έχετε την δυνατότητα να αποκρυψετε την φασιστική πρακτική όλων αυτών για τους οποίους λειτουργήσατε ως σπόνσορες.

Άξιος ο μισθός σου. Όμως δεν είσαι άξιος να φέρεις τον τιμητικό τίτλο του υποψηφίου της ιστορικής δημοκρατικής μας παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο.