Skip to main content

«Πόλεμος» για επίδομα που έπαιρνε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων για τις κόρες της, Ζωή και Βασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, 38 και 31 ετών.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων για τις κόρες της, Ζωή και Βασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, 38 και 31 ετών.

Η εφημερίδα Real έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο της προϊσταμένης της Α' Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο στις 20 Νοεμβρίου 2013, διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Έντονη ήταν η αντίδραση τόσο της Λίνας Αλεξίου όσο και της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το δημοσίευμα.

Με ανακοίνωσή της, η κ.Αλεξίου αποδίδει «κατάδηλη σκοπιμότητα» στο δημοσίευμα και αναφέρει ότι κανένας δεν επικοινώνησε μαζί της για διασταύρωση ή διευκρίνιση του θέματος. Προανήγγειλε μάλιστα προσφυγή στα όργανα δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της με εκτενή ανακοίνωση χαρακτηρίζει το δημοσίευμα αποπροσανατολιστικό και μιλάει για λασπολογία, σημειώνοντας μάλιστα ότι η σύνδεση με την ίδια είναι «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» και ότι η υπόθεση δεν την αφορά.

Από την πλευρά της η Realnews σχολιάζοντας τις απαντήσεις της κ. Αλεξίου και Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ δεν απάντησε «εάν εισέπραττε παρανόμως επιδόματα επί σειρά ετών», ενώ για τη βουλευτή την καλεί να «ενηλικιωθεί πολιτικά και να συμβουλεύσει τη μητέρα της να επιστρέψει στο Ταμείο τα χρήματα».