Skip to main content

Πόλεμος ΚΝΕ και Κυρίζογλου για τις αφίσες του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης αφαίρεσε αφίσες από κολώνες φωτισμού προκαλώντας αντιδράσεις στην ΚΝΕ.

Την αντίδραση της ΚΝΕ προκάλεσαν οι ενέργειες των συνεργείων καθαριότητας του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που αφαίρεσαν τις αφίσες του επερχόμενου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από κολώνες φωτισμού εντός των ορίων του δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η ΚΝΕ με καταγγελία της επισημαίνει ότι διαχρονικά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου «διαχρονικά βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ΚΝΕ, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης «απορρίπτει χωρίς συζήτηση κάθε αίτημα για αρωγή με εξοπλισμό και μηχανήματα που διαθέτει ο δήμος, για το στήσιμο και την λειτουργία του Φεστιβάλ».

«Τους ενοχλεί που ένα τέτοιο Φεστιβάλ, με αυτό το περιεχόμενο, στις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες κόσμο. Γιατί τους χαλάει την “σούπα” της κοινωνικής συναίνεσης, το δόγμα “νόμος και τάξη”, το “άσυλο” στους επιχειρηματικούς ομίλους και την προσπάθεια ο λαός να μείνει στην γωνία ενώ εντείνονται τα αντιλαϊκά μέτρα», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΝΕ, που πραγματοποίησε μάλιστα χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τι απαντά ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στην απάντηση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το περιστατικό, επισημαίνεται πως η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου «καθαιρεί κάθε είδους διαφημιστικό υλικό από τις κολώνες της ΔΕΗ, από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού, από δέντρα κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τις χάρτινες αφίσες όλων των κομμάτων αδιακρίτως, γεγονός το οποίο είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην ΚΝΕ», ενώ ξεκεθαρίζει ότι δεν δόθηκε κάποια ειδική εντολή από τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου για τις αφίσες της ΚΝΕ.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είχε επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΚΝΕ, όπου σημειώνεται ότι ο κ. Κυρίζογλου υπέδειξε τον νόμιμο τρόπο για την τοποθέτηση αφισών μετά από αίτημα και σε συγκεκριμένα σημεία που υποδεικνύονται.

Τέλος, απαντώντας στην ΚΝΕ για την τοποθέτηση των μπάνερς της δημοτικής παράταξης του κ. Κυρίζογλου μετά τις εκλογές, επισημαίνεται ότι αυτή έγινε νόμιμα και μετά από σχετικό αίτημα στον δήμο, ενώ στη συνέχεια τα μπάνερς καθαιρέθηκαν από στελέχη της παράταξης του δημάρχου.