Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο (video)

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή, στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κιέβου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο.
Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια των εκρήξεων, ούτε και αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το AFP, ακούστηκαν τέσσερις εκρήξεις και επλήγη ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.
Στην κεντρική περιοχή του Κιέβου έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ο ίδιος σημείωσε ότι πραγματοποιείται απομάκρυνση κατοίκων από δύο κτίρια.

Στην πολυσύχναστη ιστορική συνοικία Σεβτσενκίβσκι, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, βρίσκονται πανεπιστήμια, εστιατόρια και γκαλερί τέχνης.

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν όλες τις πόλεις που έχουν πέσει στα χέρια των Ρώσων

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ, το οποίο έπεσε τις προηγούμενες ώρες στα χέρια των Ρώσων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επλήγη κατά τις τελευταίες 24 ώρες από 45 ρωσικούς πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας λόγο για κυνική απόπειρα της Μόσχας να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού.
Υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων το Σεβεροντονέτσκ
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πια καταλάβει πλήρως την πόλη του Σεβεροντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία, όπως παραδέχθηκε χθες, Σάββατο ο δήμαρχος της περιοχής.

Χθες, Σάββατο, η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, και από το έδαφος της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίεβο.

Επιθέσεις καταγράφηκαν στις περιοχές Χμελνίτσκι, Λβιβ, Μικολάγεφ, Ζιτομίρ και Τσερνίχιβ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP