Skip to main content

Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής: Πέντε προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη

Το δημοτικό σχήμα που συμμετέχει στις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση.

«Θέλουμε έναν δήμο εργαλείο μάχης απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητητα», τόνισε ο  Αντώνης Γαζάκης, τυπικά επικεφαλής του ενωτικού ψηφοδελτίου της παράταξης «H Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής», το οποίο συμμετέχει στις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του σχήματος, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο κ. Γαζάκης τόνισε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εφάρμοσε πιστά μνημονιακές πολιτικές.

Η τοπική και η κεντρική πολιτική κατάσταση, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την παρουσία του σχήματος «H Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής», στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που «προοιωνίζεται ακόμη πιο νεοφιλελεύθερο και μνημονιακό, με αρκετούς από τους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου να υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη παρουσία των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις δραστηριότητες του δήμου, ακόμη πιο πιστή εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία του, και ταυτόχρονα ακόμη λιγότερες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης».

Το σχήμα «H Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» θα καταθέσει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο πέντε προτάσεις που θα αφορούν την απόδοση του χώρου της ΔΕΘ στην πόλη ως ελεύθερο χώρο πρασίνου, τη δημιουργία αποκλειστικών λωρίδων για την κίνηση των λεωφορείων, τον επανασχεδιασμό της ανακύκλωσης με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή και αποδέσμευσή της από τα ιδιωτικά κεφάλαια, την εξασφάλιση θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες που το χρειάζονται, και την άμεση διακοπή των συμβάσεων του δήμου με κάθε ιδιωτική επιχείρηση που δεν σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε κείμενο του σωματείου εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητούν την συμπαράσταση του κόσμου με αφορμή την επανέναρξη, στις 13 Ιουνίου, των πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου στεγάζεται η επιχείρηση.