Skip to main content

Πόλη Ανάποδα για Νέα Παραλία: Απαγορεύσεις στα όρια του παραλόγου

Για μια απόφαση που βασίστηκε σε κάποια επιλεκτικά πλάνα και σχόλια που αναπαρήγαγαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ κάνει λόγο η παράταξη στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αιχμές αφήνει για τον δήμαρχο η παράταξη Πόλη Ανάποδα, μετά την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία από σήμερα, στο πλαίσιο των περιορισμών για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

«Οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν να πλειοδοτήσουν στις απαγορεύσεις, αγγίζοντας πια τα όρια του παραλόγου. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Τζιτζικώστας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Σέιχ Σου, ένα περιαστικό δάσος έκτασης 30.000 στρεμμάτων, για την αποφυγή του συνωστισμού! Τώρα ο κ. Ζέρβας, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη και της Αστυνομίας και δίχως καμία πρότερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαγορεύει ουσιαστικά την κυκλοφορία στη Νέα Παραλία. Μήπως όμως υπήρξε κάποια σχετική οδηγία από τους αρμόδιους επιστήμονες; Όχι, ήταν αρκετά κάποια επιλεκτικά πλάνα και σχόλια που αναπαρήγαγαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα οποία διαψεύδονται από πολλές φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες που έχουν αναρτηθεί από συμπολίτες στο διαδίκτυο», αναφέρει η παράταξη.

Μάλιστα επισημαίνεται πως λόγω του πολυήμερου εγκλεισμού, οι σύντομες έξοδοι από τα σπίτια αποτελούν αναγκαία συνθήκη για τη διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας.

«Αν θυμηθούμε δε τον πραγματικό συνωστισμό που δημιουργήθηκε με εντολή του Διοίκησης του Δήμου στα εργοτάξια της καθαριότητας (23/03), χωρίς μάλιστα να έχουν δοθεί στις εργαζόμενες τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, η επιλεκτική υπερευαισθησία του Δημάρχου ακούγεται ακόμα πιο υποκριτική», λέει η Πόλη Ανάποδα.