Skip to main content

Πόλη Ανάποδα: Ζητά περιορισμούς για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Την Τετάρτη ο Αντώνης Γαζάκης θα καταθέσει τις υπογραφές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση

Καμπάνια για να επιβληθούν περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και να προστατευτούν οι κάτοικοι από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η δημοτική παράταξη στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πόλη Ανάποδα».

Σε αυτό το πλαίσιο η παράταξη οργάνωση συλλογή υπογραφών πολιτών. Ήδη, πάνω από 800 πολίτες έχουν συνυπογράψει ήδη το κάλεσμα (δείτε εδώ).

«Η ανταπόκριση στις παρεμβάσεις μας στους δρόμους της πόλης, στα κοινωνικά δίκτυα, στην εκδήλωση που έγινε, έδειξε πόσο επείγον και καυτό είναι αυτό το πρόβλημα για την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και ειδικά για τους φτωχότερους και τις φτωχότερες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Γαζάκης.

Η παράταξη ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως το να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να ενεργοποιήσει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τους περιορισμούς της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπονται από τον νόμο.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ο κ. Γαζάκης θα καταθέσει τις υπογραφές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τσαβλή, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της αύξησης των ενοικίων, είτε σε ειδική συνεδρίαση είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση.