Skip to main content

Πολικό ψύχος προκάλεσε το θάνατο εννέα ανθρώπων στην Αργεντινή

Κύμα πολικού ψύχους πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Αργεντινής προκαλώντας το θάνατο εννέα ανθρώπων, κυρίως αστέγων, σε όλη τη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα.
Κύμα πολικού ψύχους πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Αργεντινής προκαλώντας το θάνατο εννέα ανθρώπων, κυρίως αστέγων, σε όλη τη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανθρωπιστική οργάνωση Red Solidaria (Δίκτυο Αλληλέγγυης) της Αργεντινής.

Εκτός από τους θανάτους αυτούς από υποθερμία, στο ψύχος οφείλεται επίσης ο θάνατος 33 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένδεκα ανήλικοι, από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα λόγω της χρήσης επισφαλών μέσων θέρμανσης, διευκρίνισε η οργάνωση.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που πέθαναν από υποθερμία ήταν φτωχοί που ζούσαν στους δρόμους του Μπουένος Aιρες και σε επτά επαρχίες της Αργεντινής που επλήγησαν από τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο Χουάν Καρ, πρόεδρος της οργάνωσης Red Solidaria, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤΝ ότι υπάρχουν σχεδόν 1.400 άστεγοι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και 20.000 σε όλη τη χώρα, με το 60% να είναι άνδρες ηλικίας 35 έως 55 ετών.

Ο ιδιαίτερα σκληρός φετινός χειμώνας στη Λατινική Αμερική έφερε χιόνι σε άγονες περιοχές στους πρόποδες των Άνδεων στη βορειοδυτική Αργεντινή, όπου δεν είχε χιονίσει τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια ή στην επαρχία Λα Ριόχα, αλλά και στις επαρχίες Σάλτα και Τουκουμάν που είχαν να δουν χιόνι εδώ και 50 χρόνια. Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, το τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες.