Skip to main content

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία λόγω κακοκαιρίας

Το δυστύχημα έγινε στην γέφυρα που ενώνει τα νησιά Zealand και Fyn. Η συγκεκριμένη γέφυρα ήταν κλειστή, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για πολλούς νεκρούς κάνουν λόγο δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, συνέπεια σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που έλαβε χώρα σε σιδηροδρομική γέφυρα στη Δανία

Οι δανικές Αρχές αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε πάνω σε γέφυρα.

Το δυστύχημα έγινε στην γέφυρα που ενώνει τα νησιά Zealand και Fyn. Η γέφυρα ήταν κλειστή, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλά ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, με φορτηγό τρένο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 16.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ κακές και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ατύχημα.

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τη χώρα εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν τον τόπο του δυστυχήματος. Το τρένο ακινητοποιήθηκε στην γέφυρα Great Belt που συνδέει τα δύο μεγαλύτερα νησιά της χώρας, την Ζηλανδία και την Φιονία.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, χτυπήθηκε από αντικείμενα που έπεσαν από μια εμπορική αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γέφυρα έκλεισε τόσο για τα τρένα όσο και για τα οχήματα.