Skip to main content

Πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar προτείνουν οι Γερμανοί

Σε επιστολή προτείνεται μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση των θεμάτων που αφορούν τόσο στα Ναυπηγεία όσο και στη ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, προτείνοντας ως χρονικό ορίζοντα την 20ή Ια
Η ThyssenKrupp Marine Systems «ενημέρωσε το ελληνικό δημόσιο πως θεωρεί ως αξιόπιστη και επιλέξιμη μόνο μια λύση από όσες εξέτασε ως προς το μέλλον των ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. από πλευράς ιδιοκτησίας και διοίκησης, αυτή της Abu Dhabi Mar, με την οποία η ThyssenKrupp Marine Systems συνεργάζεται ούτως ή άλλως στις ναυπηγικές της δραστηριότητες στη Γερμανία».

Αυτό αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Εκτελεστικού Προέδρου της ThyssenKrupp Marine Systems κ. Hans Christoph Atzpondien, που περιήλθε χθες το απόγευμα στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη και δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Με την ίδια επιστολή η ThyssenKrupp δηλώνει ότι προτίθεται να μεταβιβάσει στην Abu Dhabi Mar τo 75% του μετοχικού κεφαλαίου των Ναυπηγείων και εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει το 25% περίπου.

Επιπλέον προτείνει μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση των θεμάτων που αφορούν τόσο στα Ναυπηγεία όσο και στη ναυπήγηση των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, προτείνοντας ως χρονικό ορίζοντα την 20ή Ιανουαρίου 2010.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, η πρόταση της Thyssenkrupp θα αξιολογηθεί από τη Lazard που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως εκτιμητής- σύμβουλος.

Για τη διαμόρφωση του πλαισίου μέσα στο οποίο θα κινηθεί το ελληνικό δημόσιο θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.