Skip to main content

Πωλείται το πρώην ξενοδοχείο Tourist στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του διατηρητέου κτηρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που στέγαζε το ξενοδοχείο Tourist.

Στην πώληση του διατηρητέου κτηρίου, όπου για δεκαετίες στεγαζόταν το ξενοδοχείο Tourist στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως 21 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχωρούν οι ιδιοκτήτες του. Συγκεκριμένα, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ως συνιδιοκτήτρια του κτηρίου δημοσιοποίησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ξενοδοχείου που έκλεισε την 1η Μαρτίου του 2020.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Κλειστό από 1η Μαρτίου το ξενοδοχείο Tourist Hotel

Πρόκειται για διατηρητέο κτήριο που κατασκευάστηκε την περίοδο 1921-1922 και διατηρεί τη χρήση του ξενοδοχείου από την αρχή. Αποτελείται από ισόγειο με καταστήματα και είσοδο ξενοδοχείου, τρεις ορόφους και όροφο σε εσοχή με χρήση ξενοδοχείου και υπόγειο με βοηθητικούς χώρους. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 446,24 τμ, των κύριων χώρων του κτηρίου 2.016,64 τμ και του υπογείου 409,44 τμ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αν και η διαδικασία πώλησης του ακινήτου δρομολογήθηκε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, που προς το παρόν έχει βάλει στον πάγο την ξενοδοχειακή αγορά, οι επενδυτές προφανώς θα συνεκτιμήσουν τόσο τις προοπτικές του τουρισμού της Θεσσαλονίκης όσο και την προνομιακή θέση του κτηρίου στην καρδιά της πόλης.

Το ξενοδοχείο που λειτουργούσε από την οικογένεια Μπουτσιούκη επί σχεδόν ένα αιώνα είναι δυναμικότητας 35 δωματίων, είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2003 και αρχές του 2010 έγινε ριζική ανακαίνιση σε τέσσερα δωμάτια σε Superior Δίκλινα.

Όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε το ύφος και το στιλ της άλλοτε ρομαντικής εποχής με ένα ιδιαίτερο στιλ διακόσμησης, κομψό και αριστοκρατικό, με έπιπλα αντίκες και ρετρό αντικείμενα.