Skip to main content

Πολυτελή, μπουτίκ, θεματικά και άλλα, νέα ξενοδοχεία

Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, τα τουριστικά καταλύματα θα έχουν την ευχέρεια ευέλικτων κινήσεων.

Μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ήταν γνωστό σε λίγους: Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ακαδημίας, κοντά στην πλατεία Συντάγματος, υπάρχει ένα κτήριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (για την ακρίβεια ενός από τα ασφαλιστικά ταμεία του), το οποίο χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία υψηλών προσκεκλημένων του.

Για την ακρίβεια, χρησιμοποιούνταν. Κι αυτό γιατί, κατά τα τελευταία χρόνια είχε περιπέσει σε μερική αχρηστία και κάπως έτσι αποφασίστηκε να αλλάξει χρήση. Και τι θα γίνει; Ξενοδοχείο! Τι άλλο; Κι έτσι ένα ακόμα ακίνητο θα έρθει να προστεθεί σε αυτή την μεγάλη αλυσίδα, που αργά αλλά σταθερά δημιουργείται τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός των ...κρίκων της πάντως έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Προσέξτε: Ονομάζεται Colors Hotel, είναι πολυτελές, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (πιο down town δεν γίνεται), στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και είναι ένα από τα πολλά έτοιμα, νέα, ξενοδοχεία, που περιμέναν όλο αυτό τον καιρό την ώρα να ξεκινήσουν να λειτουργούν. Κι έφτασε. Ανοιξε τις πόρτες του.

Κι επειδή δεν θα μείνει ακίνητο για ακίνητο στο κέντρο που δεν θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο, να σας ενημερώσουμε ότι και το κτήριο όπου ζούσε η ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη (Δελφών και Διδότου), παίρνει τον ίδιο δρόμο. Θα γίνει ένα πεντάστερο «θεματικό» μπουτίκ hotel, αφιερωμένο – κατά κάποιο τρόπο - στην ηθοποιό. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Ολο αυτό το «κύμα», δεν παραπέμπει σε φούσκα; Πώς θα συντηρηθούν τόσα ξενοδοχεία;

Το θετικό της όλης ιστορίας είναι ότι φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, τα τουριστικά καταλύμματα τουλάχιστον, θα έχουν την ευχέρεια ευέλικτων κινήσεων. Γι αυτό μην εκπλαγείτε, όταν διαπιστώσετε ότι φέτος θα λειτουργήσουν σχεδόν όλα τα beach bars ανά την επικράτεια! Ο λόγος; Το υπουργείο Οικονομικών, λόγω πανδημίας, δεν ζητά φορολογική ενημερότητα απ' όσους τα εκμεταλλεύονται. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, με άδεια καντίνας (που νοίκιαζαν ξαπλώστρες, σέρβιραν καφέδες, ποτά κλπ, κλπ) είχαν σταματήσει να λειτουργούν.