Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις λαϊκές.

Την έντονη διαμαρτυρία της για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών λόγω κορωνοϊού εκφράζει Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, οι λαϊκές αγορές πρέπει να λειτουργήσουν, είτε με την κανονική τους μορφή, είτε με το 50% των πωλητών.

«Να μείνουν ανοιχτές, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει πλέον. Αλλά και η αντοχή των πωλητών έχει φτάσει στα όρια της. Γιατί θα φτάσουμε τελικά στο σημείο όπου δεν θα κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό, αλλά από την ανθρώπινη ασχετοσύνη», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Έχουμε αντιληφθεί ότι οι λαϊκές αγορές φταίνε για τα πάντα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Φταίμε για όλα. Για το ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση. Για το, ότι τα χελιδόνια, είναι αποδημητικά πουλιά. Για το, ότι το χειμώνα, κάνει κρύο και το καλοκαίρι ζέστη. Εμείς φταίμε. Όπως φταίμε και για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η κυβερνητική απόφαση, ώστε σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία), να κλείσουν οι λαϊκές αγορές;»

Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει μία βόλτα προς τους γειτονικούς νομούς, που επέβαλε η κυβέρνηση του, να κλείσουν οι λαϊκές αγορές.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ