Skip to main content

Συστράτευση για την υποψηφιότητα Ταχιάου το μήνυμα της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Πολιτικές οι εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης - «Δήμαρχος θα βγω να το ξέρετε», τόνισε ο υποψήφιος της ΝΔ για τον κεντρικό δήμο Νίκος Ταχιάος.

Ενότητα, συστράτευση και πολιτικές εκλογές και στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτά ήταν τα μηνύματα που κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με τη διευρυμένη σύνθεσή της και παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη και του υποψήφιου δημάρχου, Νίκου Ταχιάου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού για τη στήριξη της επίσημης υποψηφιότητας της ΝΔ για τον κεντρικό δήμο, του Νίκου Ταχιάου. Ως αυτονόητη καταγράφηκε η στήριξη όλων στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γι' αυτό και δεν ειπώθηκαν πολλά από τους κεντρικούς ομιλητές. Αντιθέτως, η στήριξη του κ. Ταχιάου για τον κεντρικό δήμο προκρίθηκε ως αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να κερδίσει η ΝΔ τη μάχη.

Ενότητα και πολιτικές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) ήταν τα μηνύματα του προέδρου της Διοικούσας, Τάσου Σπηλιόπουλου, σε μια συνεδρίαση, όπου η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

«Ζητούμε συστράτευση όλων στη μάχη του Νίκου. Σε κανέναν από τους άλλους υποψήφιους από το χώρο μας δεν είχε δώσει χρίσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στενοχωρήθηκα από ανθρώπινες συμπεριφορές ορισμένων από όσους δηλώνουν ανεξάρτητοι. Είναι αντιφατικό τη μια να ζητούν το χρίσμα και μετά να εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε: «Μπορεί να καλπάζει ο Απόστολος, όμως είμαστε δίπλα του για να βοηθήσουμε. Στόχος εκεί είναι να πάμε από το καλό στο καλύτερο».

Ο κ. Σπηλιόπουλος έριξε όμως και το γάντι προς στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη: «Βλέπω και στελέχη που λοξοκοιτούν σε άλλους συνδυασμούς, αλλά οι πόρτες μας δεν κλείνουν. Τα πρόσωπα αυτά ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Νίκος Ταχιάος είναι υπεύθυνος, σοβαρός, μετρημένος, εργατικός και ξέρει την πόλη».

Ο κ. Αυγενάκης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «είναι ευτύχημα για εμάς, που έχουμε εκεί ένα άξιο και αγαπητό στέλεχος, που είναι και καλός διοικητής. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η επιλογή μας».

«Για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Νίκο Ταχιάο. Ο Νίκος Ταχιάος πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι μια προσωπικότητα ικανή, με όρεξη να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από την πραγματική ζωή. Είναι ένας άνθρωπος γνωστός στη Θεσσαλονίκη μέσα από την ενεργό δράση του στα κοινά, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, πρωτεργάτης εμβληματικών έργων που βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών. Ένας άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει και δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά, και ο οποίος είμαι βέβαιος πως θα είναι ένας από τους καλύτερους δημάρχους που γνώρισε η πόλη. Στηρίζουμε με αυτοπεποίθηση τον Νίκο Ταχιάο για δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Απόστολο Τζιτζικώστα για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Οφείλω ωστόσο, να επισημάνω ότι σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους, όμως όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο δεύτερο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

«Οι εκλογές είναι πολιτικές και δε χωρούν τα προσωπικά και οι φιλίες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολη πια με τον Κλεισθένη. Στο τέλος της διαδρομής ίσως κάποιοι τελικά να μη φτάσουν. Θα το καταλάβουν στην πορεία και θα αποχωρήσουν νωρίτερα», εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Ταχιάος έκλεισε την παρέμβασή του με τη βεβαιότητα: «Δήμαρχος θα βγω να το ξέρετε».

Νωρίτερα στην τοποθέτησή του είπε ότι «ένας ευρωβουλευτής μου επισήμανε ότι είμαι ο άνθρωπος με την πιο δύσκολη αποστολή στη χώρα. Οι εκλογές είναι πολιτικές. Άλλωστε, αυτό επιλέγουν και οι αντίπαλοί μας (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφιότητα Κατερίνας Νοτοπούλου). Αυτό που βλέπουν οι Θεσσαλονικείς στην πόλη δεν είναι παρά έργα των δικών μας παρατάξεων. Ό,τι θετικό έχει γίνει έχει προέλθει από τη δική μας ατζέντα. Η υποψηφιότητά μου έχει πολιτικό περιεχόμενο. Κατανοώ κίνητρα και φιλοδοξίες. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να μπει και η πολιτική μπροστά».

Το λόγο πήραν και οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι χρειάζεται ενότητα και σημείωσε: «Στη Β' Θεσσαλονίκης ξεκινάμε με τρεις βουλευτές και πιθανότατα θα φτάσουμε στους τέσσερις. Από τους οχτώ δήμους είχαμε τους έξι και τώρα στόχος είναι και οι οχτώ. Συστράτευση όλων για να στείλουμε μήνυμα νίκης παντού».

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε: «έχουμε έναν υποψήφιο για τον δήμο Θεσσαλονίκης που είναι γνωστός. Μάχη, δουλειά και να μην αναλωθούμε σε αναλύσεις και πολλές κουβέντες. Στόχος είναι να πάρουμε και το δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί την Περιφέρεια θα την πάρουμε, το ίδιο και τις εθνικές εκλογές. Όλοι είμαστε στρατιώτες. Υπακούμε, πειθαρχούμε και πάμε μπροστά. Νίκο είμαστε μαζί σου στον αγώνα τον κοινό για να πάρουμε τη νίκη».

Το λόγο πήραν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ και ακολούθως στελέχη.