Skip to main content

Πολιτική του… άρλεκιν!

«Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Παπανδρέου τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί την … Ελλάδα, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ…». Της Μελίνας Κ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Παπανδρέου τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί την … Ελλάδα, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό δεν θα μπορέσει  να μείνει για πολύ…».

Το ανέκδοτο  μπορεί να μην προκαλεί σε όλους γέλιο και χαρά, όμως είναι ενδεικτικό  το πώς βλέπουν ορισμένοι την ηγεσία της χώρας που … οφείλει – σύμφωνα και με τα λεγόμενα της - να βρίσκεται εκτός συνόρων για το καλό της (μας)

Θα μου πεις και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που «τριγυρνάει» μέσα στα πόδια μας, περιδιαβαίνοντας όλες τις …σίγουρες περιοχές, τι περισσότερο προσφέρει; Η περιοδεία Σαμαρά  γίνεται σε μέρη, όπου τον περιμένουν πως και πως κι εκεί - όπου σύμφωνα  και οι τελευταίες δύσκολες εκλογές για τη ΝΔ -θα μπορέσει να τσιμπήσει κι άλλα «κουκιά» υπέρ του κόμματος και κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη πρακτική , δηλαδή να μιλάς σε… δικούς σου ψηφοφόρους, πρώτον σε ανεβάζει ψυχολογικά – ειδικά όταν κάποιοι συζητάνε επιστροφή Καραμανλή  – και δεύτερον σε διευκολύνει  να… χτυπήσεις  καλύτερα νούμερα στην επομένη δημοσκόπηση , έστω κι αν δεν είναι και πολύ της μόδας, όπως τότε με τους «Βουλγαράκηδες και Ρουσσόπουλους…»

Όμως αυτά τα «σούρτα-φέρτε» των πρώην, των νυν και των επόμενων αρχηγών δεν είναι περίεργα στον καιρό των περικοπών. Οι ειδήσεις ελπίδας και προσμονής νέων σωτήρων όπως και οι εξεταστικές μας… χαλαρώνουν για να ξεχνιόμαστε από τα δύσκολα της καθημερινότητας. Το παράξενο είναι γιατί «καιγόμαστε» για το μέλλον τους, όταν «το δικό τους τ΄αυτί» δεν ιδρώνει στις κραυγές των ψηφοφόρων τους; Γιατί δεν θέλουν να συνεργαστούν και να συμπορευτούν , τουλάχιστον μέχρι να βγουν από την κρίση; Τη δική μας, όχι τη δική τους…