Skip to main content

Πολιτικό κείμενο στήριξης Γαλαμάτη από πρώην στελέχη της νεολαίας ΝΔ

Στελέχη της ΝΔ, που πέρασαν με ενεργό ρόλο από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησαν ένα πολιτικό κείμενο στήριξης.

Ένα πολιτικό κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Γαλαμάτη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο παλαιά στελέχη, που πέρασαν από θέσεις ευθύνης στη «γαλάζια» νεολαία και συγκεκριμένα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ.

Πρόκειται για στελέχη που έχουν άποψη, εκπροσωπούν τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και μετά την ενεργό ενασχόλησή τους με τα κομματικά και την πολιτική, στην πάροδο των χρόνων επέλεξαν να μείνουν στην... πίσω γραμμή, χωρίς να αποστασιοποιηθούν.

Επαγγελματίες και οικογενειάρχες πλέον, με πολιτική άποψη, σταθερά στην κεντροδεξιά, θεώρησαν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι ότι η υποψηφιότητα του κ. Γαλαμάτη τούς προσφέρει τη δυνατότητα να εκφράσουν και οι ίδιοι μέσω αυτής τα πιστεύω τους. Άλλωστε, ο κ. Γαλαμάτης υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και είναι σταθερός συνομιλητής από τα νεανικά του χρόνια με τα συγκεκριμένα στελέχη.

Το πρώτο πολιτικό κείμενο στήριξης κυκλοφόρησε ήδη στα social media από στελέχη όπως οι κ.κ. Αγγελής, Μήκας, Σπυριδωνάκος, Λιακόπουλος κ.ά., ενώ αύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μια ομάδα αντίστοιχων ονομάτων που προσυπογράφουν.

Το κείμενο είναι το εξής:

«Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, όλους εμάς που ξεκινήσαμε εδώ και σχεδόν 30 χρόνια να προσπαθούμε να προωθήσουμε τις ιδέες και τις αρχές μας στα αμφιθέατρα και στους χώρους εργασίας μας, μας ενώνει η πεποίθηση, ότι η διακυβέρνηση της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε ποιότητα και λειτουργία.
Είναι γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας απέκτησε, δυστυχώς όχι αδίκως, κακή εικόνα για την πολιτική και τους πολιτικούς. Μια εικόνα που έκανε μεγάλο μέρος του κόσμου είτε να απέχει από τις εκλογές και τα πολιτικά γενικά, είτε να συντάσσεται αγανακτισμένο πίσω από επικίνδυνους "σωτήρες" της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς, είτε αδιαφορώντας πλήρως, να ορίζει να τον κυβερνήσουν star system επιλογές, ή επιλογές life style.
Σήμερα, με δεδομένο ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν σχεδόν, το ποιος θα είναι ο νικητής των επικείμενων εκλογών, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε εμάς τους πολίτες να διορθώσουμε αρκετά από τα κακώς κείμενα, αναδεικνύοντας ανθρώπους που θα βελτιώσουν την ποιότητα και τη λειτουργία της διοίκησης του τόπου. Κατά τον Τσώρτσιλ, είναι καλό να ελπίζεις στη νίκη και στην επιτυχία, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να είσαι άξιος της νίκης ή της επιτυχίας. Η πραγματική -και όχι η εφήμερη και βραχυπρόθεσμη- νίκη, επιτυχία και καταξίωση έρχεται μόνο σε όσους δουλεύουν σκληρά και με ανοικτό μυαλό, για αυτό το σκοπό.
Συνεπώς θα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε καλά πριν αποφασίσουμε για τους ανθρώπους που θα ορίσουμε να μας εκπροσωπούν.
Η πραγματική νίκη θα είναι να εκλέξουμε ανθρώπους με αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρέτησαν με συνέπεια και χωρίς κυβιστήσεις.
Ανθρώπους που θα μπουν μπροστά, μη φοβούμενοι την ευθύνη.
Ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν πράγματα , με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Ανθρώπους που δε θα διστάσουν να καυτηριάσουν τα «στραβά», ιδίως όταν αυτά προέρχονται από το ίδιο τους το κόμμα.
Ανθρώπους ανοικτόμυαλους, που θα δουλέψουν σκληρά, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, για να επαναφέρουν την πολιτική σε αυτό που πραγματικά είναι: την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του καθενός και της καθεμιάς από εμάς.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας από τους υποψηφίους, που ικανοποιεί όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια, ένας άνθρωπος που εκφράζει τις αρχές και αξίες που υπηρετήσαμε από τα φοιτητικά μας χρόνια και τις οποίες συνεχίζουμε να υπηρετούμε έως σήμερα δραστηριοποιούμενοι στους επαγγελματικούς μας χώρους στην Θεσσαλονίκη, είναι ο Δημήτρης Γαλαμάτης.
Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι ο Δημήτρης δε θα μας διαψεύσει, καθώς είναι ένας από εμάς. Ένας άνθρωπος που δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει τις αρχές και τα πιστεύω του για χάριν της εξουσίας , αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει τα αρνητικά της εξουσίας για χάριν όλων, ψηφοφόρων του ή μη, και θα μοχθήσει να επαναφέρει τα «καλά» της πολιτικής, πάλι στο προσκήνιο.
Δίπλα του , θα έχει αρωγούς και συμπαραστάτες όλους εμάς που ξεκινήσαμε μαζί του από το 1990, τους φίλους και συναγωνιστές του.
Εμείς θα είμαστε και οι πιο αυστηροί κριτές του.
Επομένως την Κυριακή 7 Ιουλίου
Σκέψου, πάρε θέση και στήριξε Δημήτρη Γαλαμάτη».