Skip to main content

Πολιτικό κόμμα ίδρυσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ υπέγραψε στον Άρειο Πάγο την ίδρυση του κινήματος με την ονομασία «Πνοή Δημοκρατίας» ενόψει των εκλογών.

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, προχώρησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο κ. Κούβελας υπέγραψε στον Άρειο Πάγο την ίδρυση του κινήματος, με την ονομασία «Πνοή Δημοκρατίας».

«Είναι ώρα να ξανασυστηθούμε, να πούμε δηλαδή ποιοί είμαστε, με ποιους είμαστε και που θέλουμε να πάμε», δήλωσε σχετικά μετά την υπογραφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αναμένεται να δικαστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση αφορά σε ανάρτησή του στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο καθηγητής, που έχει κατηγορηθεί για σύνδεση με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα και την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Μετά την ανάρτηση, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα να απαγγελθεί η κατηγορία στον καθηγητή Δημήτρη Κούβελα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την ίδρυση του σχηματισμού:

«Στις 06/05/2022, ιδρύθηκε ο πολιτικός σχηματισμός Πνοή Δημοκρατίας.

Δημιούργημα της ιστορικής συγκυρίας και αναγκαιότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία, με τα μνημόνια, τις υποχωρήσεις στα εθνικά μας δίκαια, τη Μακεδονία και το Αιγαίο, τη διαχείριση της πανδημίας και τα απόνερά της, την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την απειλή επερχόμενης επισιτιστικής.

Ο επικεφαλής της πολιτικής πρωτοβουλίας, Πνοή Δημοκρατίας, ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Είναι ώρα να ξανασυστηθούμε, να πούμε δηλαδή ποιοί είμαστε, με ποιους είμαστε και που θέλουμε να πάμε", τονίζοντας πως: "Δε χρειαζόμαστε άλλο ένα κόμμα, αλλά μια άλλη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών στη χώρα και το διεθνές περιβάλλον της", καλώντας τους πολίτες "να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι κοιτάζοντας μπροστά και να αγωνισθούμε ενωμένοι για μια Ελλάδα που μας ταιριάζει και μας αξίζει για μας και τα παιδιά μας!".

Καλό μα αγώνα και καλή λευτεριά».