Skip to main content

«Πολιτικός κρατούμενος» δηλώνει ο Ψωμιάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αργά το βράδυ, δήλωσε ότι είναι «ένας πολιτικός κρατούμενος». «Είναι μια πλεκτάνη του συστήματος. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πλεκτάνη σε βάρος μου» τόνισε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την ώρα που προσερχόταν στην Εισαγγελία, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ εωτηθείς για το διάστημα που καταζητείτο δήλωσε πως περίμενε τον ανακριτή «να γυρίσει από τις διακοπές του» για να παραδοθεί.

Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στην Εισαγγελία, ο Ψωμιάδης οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ενδέχεται να βρεθεί και πάλι στην Ευελπίδων, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του δύο παλιές καταδίκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Πριν τη σύλληψή του, οι αρχές τον παρακολουθούσαν μέχρι που διαπίστωσαν ότι διέμενε σε μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην Ανάβυσσο, την οποία είχε νοικιάσει σε άλλο όνομα.