Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ «ΚΑΤΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι για το 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, όσο πλησιάζει ο διαγωνισμός που θα κρίνει το αποτέλεσμα, πολλαπλασιάζονται.

Τελικά, μόνο περίπατος δεν θα είναι για τους Καναδούς μετόχους του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) η διεκδίκηση και του 30% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο στο ίδιο αεροδρόμιο. Κι αυτό γιατί, όπως πληροφορείται η Voria.gr, από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, σχετικές με τα επενδυτικά θέματα στη χώρα μας, οι ενδιαφερόμενοι για το συγκεκριμένο asset, όσο πλησιάζει ο διαγωνισμός που θα κρίνει το αποτέλεσμα, πολλαπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε, στους ήδη γνωστούς πέντε υποψηφίους που φέρονται να έχουν δώσει το παρόν εδώ και καιρό, προστέθηκε προ ημερών και έκτος ενδιαφερόμενος και μάλιστα δυναμικός. Πρόκειται για το αυστραλιανό fund Macquarie, που σύμφωνα με πληροφορίες επενδύει κυρίως συνταξιοδοτικά κεφάλαια και ψάχνει διεθνώς για καλές και σίγουρες αποδόσεις. Ακριβώς όπως και οι Καναδοί, δηλαδή.

Από την άλλη, βεβαίως, υπάρχουν και πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά και πάλι για υποτιθέμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, για άλλα assets, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται από πουθενά, προς το παρόν τουλάχιστον. Χαρακτηριστική περίπτωση; Το μεταφέρουμε με επιφύλαξη, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το διασταυρώσουμε: Ο Τζεφ Μπέζος, της Amazon, περνά μέρος των διακοπών του με το γιοτ στα τουρκικά παράλια και πιο συγκεκριμένα στο Μπουντρούμ, απέναντι από την Κω και παράλληλα – λέει – ψάχνει να βρει κάτι στην ευρύτερη περιοχή για να αγοράσει. Είτε για επενδυτικούς λόγους, είτε για λόγους ψυχαγωγίας. Ανεξάρτητα από το τι ισχύει, πάντως, γεγονός αποτελεί ότι όλοι θέλουν κάτι να αγοράσουν στην περιοχή πλέον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ