Skip to main content

Πόλο: Δεύτερη στο παγκόσμιο και με ασημένιο μετάλλιο η Εθνική Νέων Γυναικών

Δεύτερες στην παγκόσμια κατάταξη και με ασημένιο μετάλλιο βγήκαν οι Eλληνίδες αθλήτριες του πόλο στον τελικό ενάντια στην Ισπανία

Η Εθνική Νέων Γυναικών ηττήθηκε με 10-5 από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο που πραγματοποιήθηκε στη Νετάνια του Ισραήλ. Έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε μία ακόμη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Οι αθλήτριες της ομάδας, που προπονούν η Αλεξία Καμμένου και η Ευτυχία Καραγιάννη, άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα καθώς η Ισπανία απέκτησε μεγάλος προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο (1-5).

Στη συνέχεια οι Ελληνίδες αθλήτριες προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ήταν δύσκολο να επιστρέψουν από το 1-6 του ημιχρόνου. Έτσι, αν και βελτίωσαν την εικόνα τους στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και πέτυχαν όσα γκολ δέχθηκαν (3-3 και 1-1), δεν ήταν αρκετό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το έκτο συνολικά μετάλλιο και τέταρτο ασημένιο για την ελληνική υδατοσφαίριση μέσα στο 2021. Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει αύριο Κυριακή (17/10) στις 20.30 από το Ισραήλ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 5-10

Τα οκτάλεπτα: 1-5 , 0-1 , 3-3 , 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου – Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσίμπρη, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεζ, Ρουίθ 3, Νόγκε, Πέρεζ, Φάρε 1, Ροντρίγκεσ, Ερέντια 1, Κάμους 3, Μπάριλ 2, Παλάσιο, Τέρρε.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία που νίκησε με 12-10 στον μικρό τελικό την Ιταλία.