Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη στον ρυθμό των φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο

Η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο ζει στους ρυθμούς μεγάλων διοργανώσεων, που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες και στηρίζονται από τον Οργανισμό Τουρισμού.

Σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μετατρέπεται τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που προσελκύει επισκέπτες αλλά και μία σειρά από μεγάλες διοργανώσεις που δίνουν ώθηση στον τουρισμό της πόλης.

Σε συνεργασία με άλλους φορείς ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε πρωτοβουλίες προβολής της πόλης και φεστιβαλικά events και αυτό τον μήνα.

Η αρχή έγινε από το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και σπορ, Street Mode, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το φεστιβάλ που φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια διοργανώσεων στην πόλη και συμμετείχαν σε περισσότερες από 50 μουσικές συναυλίες, dj sets, shows και διαγωνισμούς graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning, skateboarding, longboard.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής στήριξε το Street Mode, το οποίο με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη μουσική σκυτάλη πλέον παίρνει το Reworks, ένα φεστιβάλ το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την ηλεκτρονική μουσική στην Ευρώπη και το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 - 23 Σεπτεμβρίου.

Το Reworks επιδιώκει να χαρίσει ημέρες και νύχτες με μουσική, χαρούμενη ατμόσφαιρα και χορό. Μουσικά ρεύματα, συναυλίες, εργαστήρια, ομιλίες, δωρεάν δρώμενα, παρουσιάζονται κάθε χρόνο, μετατρέποντας την πόλη σε σημείο συνάντησης φίλων της μουσικής και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής είναι τόπος ενημέρωσης και συζητήσεων που ανοίγει ένα παράθυρο στο αύριο και στόχος να παρουσιάσει το μεγάλο φάσμα της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το Reworks Festival παρουσιάζει και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Resound/Echos of Thessaloniki. Ένα νέο και καινοτόμο project  που στοχεύει στη δημιουργία ενός soundtrack για την πόλη βασισμένο σε φυσικούς ήχους που κυριαρχούν σε γνωστά σημεία (παραλία, Τσιμισκή, πλατείες, αγορές, πολυσύχναστα μνημεία, γνωστοί χώροι κα). Για το σκοπό αυτό απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα  σε μουσικούς συνθέτες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για ένα μουσικό διάλογο.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει και φέτος την ξεχωριστή αυτή μουσική γιορτή της Θεσσαλονίκης κι είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών.

«Ανιχνεύει» μαζί με τα δεκάδες σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που λαμβάνουν μέρος, τους προβληματισμούς, τις προτάσεις, τις νέες πρωτοβουλίες που κατατίθενται στον ανοιχτό διάλογο για την εικόνα, την σύγχρονη μουσική ,τις νέες δημιουργικές τάσεις στις τέχνες,τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται, για τα κοινωνικά δίκτυα, για τον κόσμο των media.

Rally ΔΕΘ

Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην διοργάνωση του σημαντικότερου ράλι της Βόρειας Ελλάδας το οποίο συμπλήρωσε πλέον 50 χρόνια ζωής.

Είναι ο σημαντικότερος  θεσμός στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού  Το 51ο Ράλι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.Η διοίκηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην διοργάνωση του αγωνιστικού τμήματος θα  καλύψει το κόστος των επάθλων (κύπελλα και αθλοθετήσεις που θα δοθούν στους νικητές-οδηγούς και πληρώματα).