Skip to main content

Πόλο: H Ελλάδα κέρδισε την Ισπανία (6-2) και πέρασε στα ημιτελικά

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε μεγάλη νίκη και μαζί την πρόκριση για τον ημιτελικό της Τετάρτης, όπου εκτός απροόπτου θα βρει μπροστά της τη Σερβία.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, η Εθνική Ανδρών στο πόλο νίκησε την Ισπανία με 6-2 στον αποψινό προημιτελικό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου, 17 χρόνια μετά το τελευταίο ανάλογο επίτευγμά της, στη Φλωρεντία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε μεγάλη νίκη και μαζί την πρόκριση για τον ημιτελικό της Τετάρτης, όπου εκτός απροόπτου θα βρει μπροστά της τη γηπεδούχο παγκόσμια υπερδύναμη Σερβία, που παίζει με τη Ρωσία και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Η Εθνική θα έχει δύο ευκαιρίες για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο podium ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά, η «γαλανόλευκη» ομάδα έβγαλε εξαιρετικές άμυνες ενώ στην επίθεση «καθάρισε» ο Γιάννης Φουντούλης, που σκόραρε τα δύο πρώτα ελληνικά γκολ και τελείωσε το ματς με συνολικά τρία τέρματα, δηλαδή τα μισά της Εθνικής και περισσότερα από όσα όλοι οι Ισπανοί μαζί.

Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Μυλωνάκης, Μουρίκης και Βλαχόπουλος, ενώ για τους Ισπανούς «βρήκε δίχτυα» μόνο ο συμπαίκτης των περισσότερων διεθνών στον Ολυμπιακό, με τον Μάγιαρακ να σκοράρει δις.