Skip to main content

Πόλος έλξης το ανακαινισμένο Electra Palace Thessaloniki-Δείτε εικόνες

Μέχρι και 100% η πληρότητα στα διαθέσιμα ανακαινισμένα του δωμάτια - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης ύψους 6 εκατ. ευρώ

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για το πλήρως ανακαινισμένο εμβληματικό ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, που άνοιξε τις πύλες του στις 17 Ιουλίου.

Στην παρουσίαση των χώρων του ξενοδοχείου που έγινε στους δημοσιογράφους σήμερα εκπρόσωποι του ομίλου η executive marketing των Electra Hotels, Μαργαρίτα Μαχαίρα, και η υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων του ξενοδοχείου, Δήμητρα Νικολή, μίλησαν για την επένδυση όσο και για τις πρώτες ημέρες της έναρξης του Electra Palace Thessaloniki, που πλέον αποπνέει μία σύγχρονη, αριστοκρατική αισθητική. Είναι χαρακτηριστικό πως το ξενοδοχείο έχει προχωρήσει σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Momus, ενώ φιλοξενεί στους χώρους του έργα της Ελένης Ζούνη, αντίγραφα από τη συλλογή Κωστάκη και φωτογραφίες του Γιάννη Κυριακίδη που παραπέμπουν σε μία Θεσσαλονίκη περασμένων ετών.



Από το σύνολο των 138 δωματίων που διαθέτει το ξενοδοχείο άνοιξαν τα 60 σε πρώτη φάση, μέχρις ότου ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα, όπως και το σύνολο των εργασιών για την ανακαίνιση των χώρων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου.



Παρά το μούδιασμα των πρώτων ημερών, πλέον, στα διαθέσιμα ανακαινισμένα δωμάτια η πληρότητα κάποιες ημέρες, όπως τόνισε η υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων του ξενοδοχείου, Δήμητρα Νικολή, αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές με αυτές πριν την ανακαίνιση.



Η κύρια προσέλευση των πελατών του ξενοδοχείου είναι εσωτερική και από τα Βαλκάνια, ενώ τις πρώτες ημέρες διέμειναν και κάποιοι Γάλλοι.

Όπως εξήγησε η κ. Νικολή η προέλευση των πελατών έχει άμεση σχέση και με τις αεροπορικές πτήσεις(για παράδειγμα δεν υπάρχουν Ισραηλινοί, Αμερικάνοι, Αυστραλοί, που είναι μεταξύ των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης) που γίνονται προς την πόλη, καθώς ο κορωνοϊός έχει αλλάξει άρδην την πραγματικότητα που βιώναμε.

Η μέση διαμονή είναι λίγο περισσότερο από δύο διανυκτερεύσεις, αντίστοιχη και με άλλων ετών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σημειώνεται πως η μέση διαμονή το χειμώνα στο Electra Palace Thessaloniki, αλλά και στα άλλα ξενοδοχεία της πόλης είναι περί τα 1,9 βράδια.   

Πάντως, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Electra Palace Thessaloniki, Γιάννης Ανθουλίδης, η πιο δυνατή περίοδος για το ξενοδοχείο, αναφορικά με τις πληρότητες, διαχρονικά είναι το καλοκαίρι.

Σχετικά με την περίοδο της ΔΕΘ, υπάρχουν ήδη κρατήσεις, ωστόσο όλοι περιμένουν την τελευταία στιγμή προκειμένου να δουν τις εξελίξεις αναφορικά με τον Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί πως εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Electra Palace Thessaloniki και ιατρικό συνέδριο.

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Electra Palace Thessaloniki ξεκίνησε να κτίζεται στο 1960 για να ανοίξει τις πύλες του σαν ξενοδοχείο το 1972. Στο ισόγειο του κτηρίου λειτούργησε κατά το παρελθόν γαλλοεβραϊκό σχολείο.

Επένδυση 6 εκατ. ευρώ

Η επένδυση ύψους περί τα 6 εκατ. ευρώ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με την πρώτη φάση της να ολοκληρώνεται με το άνοιγμα του ξενοδοχείου, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα δωμάτια, οι αίθουσες εκδηλώσεων και οι όποιες λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2002.

Το ανακαινισμένο roof garden

Μίνιμαλ, στις αποχρώσεις του ασπρόμαυρου, είναι πλέον το roof garden, που φιλοξενεί το εστιατόριο, τον χώρο του πρωινού και το bar. Η κουζίνα του εστιατορίου παραμένει ανοιχτή από τις 12.00 μέχρι τις 23.30 καθημερινά. Οι πελάτες του εστιατορίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα πιάτα του σεφ Ηλία Τσικρίκη.



Αναφορικά με το πρωινό είναι αλά καρτ και οι πελάτες του ξενοδοχείου μέσω ενός κωδικού QR που σκανάρουν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το πρωινό τους.  

Σύμφωνα με τα στελέχη του ξενοδοχείου τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες θερμομετρούνται, ενώ οι εργαζόμενοι κατά της διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλάζουν τη μάσκα προστασίας που φορούν. Μάσκα προστασίας στους κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες.