Skip to main content

«Πολύ σκληρά καρύδια» τα μέλη του κλιμακίου της ΕΕ στη Ελλάδα

Στον ανώτατο δυνατό βαθμό είναι η στελέχωση του κλιμακίου της Κομισιόν, που για δεύτερη συνεχή μέρα επισκέπτεται τη χώρα μας, για να ελέγξει τα «βιβλία» της.
Στον ανώτατο δυνατό βαθμό είναι η στελέχωση του κλιμακίου της Κομισιόν, που για δεύτερη συνεχή μέρα επισκέπτεται τη χώρα μας, για να ελέγξει τα «βιβλία» της. Μολονότι γίνεται προσπάθεια, ώστε τα μέλη του να παραμείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του κλιμακίου είναι Γενικός Διευθυντής της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ, με φήμη «σκληρού» στελέχους, ο οποίος και έχει χρεωθεί την παρακολούθηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας για όσο καιρό χρειασθεί. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα στελέχη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επισκέψεις τους στην Ελλάδα θα είναι ανά τρίμηνο, αλλά, αν χρειασθεί, και μηνιαίες, ενώ υπάρχει και η σκέψη της μόνιμης εγκατάστασης κάποιων από τα μέλη της αποστολής στην χώρα μας. Αναλόγως του πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Από χθες το πρωί, που βρίσκονται στην Αθήνα, έχουν ήδη συναντηθεί μια φορά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ενώ βλέπουν αρμόδια στελέχη υπηρεσιών (ΕΣΥΕ, Γενικό Λογιστήριο κλπ) και ενημερώνονται ζητώντας πολύ συγκεκριμένα στοιχεία.

Με βάση αυτά, θα κρίνουν και την αξιοπιστία του Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), το οποίο τους παραδόθηκε. Στην Αθήνα θα παραμείνουν μέχρι και αύριο το απόγευμα, οπότε και θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει.