Skip to main content

ΠΟΜΕΠ: Αντίθετοι στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας οι παιδίατροι

Αντιδρούν στις επικείμενες αλλαγές που φέρνει στο ΕΣΥ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας οι παιδίατροι της χώρας μέσω της Ομοσπονδίας τους.

Τις αντιρρήσεις της κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και των επικείμενων αλλαγών στο ΕΣΥ και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων (ΠΟΜΕΠ) ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση των άρθρων 7, 10 και 39.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΜΕΠ σημειώνονται τα εξής:

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων (Π.ΟΜ.Ε.Π.) αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

“Προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη, το προσωπικό του Ε.Σ.Υ. στο σύνολο του, κρίνεται απαραίτητο να λειτουργεί και να αμείβεται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Για το σκοπό αυτό η ΠΟΜΕΠ θεωρεί προκειμένου το Ε.Σ.Υ να καταστεί ελκυστικό ως εργασιακός χώρος, να εξελιχθεί σε έναν οργανισμό, όπου θα κυριαρχούν η επιστημονική γνώση, η ακαδημαϊκή άμιλλα, η επαγγελματική αριστεία, η εργασιακή ασφάλεια, η διαρκής λογοδοσία, η ορθή ανέλιξη και φυσικά η ικανοποιητική αμοιβή.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr