Skip to main content

ΠΟΜΙΔΑ: Επτά προτάσεις στο ΥΠΕΝ για το Κτηματολόγιο

Δεν γίνεται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων σε σχέση με το Κτηματολόγιο, όπως οι προθεσμίες δήλωσης δικαιωμάτων, τα εκτός σχεδίου ακίνητα και η κατοχύρωση δικαιωμάτων επί μέρους κατηγοριών ιδιοκτητών, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό, Δημήτρη Οικονόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησής τους, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, Δ. Σταθάκης, κι ο γενικός διευθυντής, Στ. Κοτσώλης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως «δεν γίνεται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο ερήμην των ιδιοκτητών. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, να είναι σε συνεχή και τακτική επαφή με τη νέα διοίκηση του Κτηματολογίου, για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα θέματα που έχουν προκύψει ή θα προκύπτουν. Συμφωνήσαμε, επίσης, να εξετάσουμε επτά συγκεκριμένες προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την καλύτερη λειτουργία και προώθηση του Κτηματολογίου. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το Κτηματολόγιο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών. Το Κτηματολόγιο βάζει τάξη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και για να αναπτυχθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις. Αφορά, όμως, άμεσα εκατομμύρια συμπολίτες μας, τα δικαιώματα των οποίων πρέπει να κατοχυρωθούν» είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, σημείωσε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο τι ανήκει στους ιδιώτες και τι ανήκει στο Δημόσιο. Το μήνυμά μας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας είναι: "Κάθε κομμάτι γης έχει αξία. Δήλωσέ το. Μην το χάσεις"».