Skip to main content

Πομπέο:Στρατηγική βάση της αμυντικής μας σχέσης η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την υπερψήφιση της επικαιροποιημένης αμυντικής συμφωνίας απόψε από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Την υπερψήφιση της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από το ελληνικό κοινοβούλιο χαιρέτισε με ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Χαιρετίζω την επικύρωση εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία αποτελεί τη στρατηγική βάση της αμυντικής μας σχέσης. Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω στην ισχυρή εταιρική μας σχέση και να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Την έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA χαιρέτισε με ανάρτησή του στο twitter και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

«Μια σπουδαία μέρα για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας! Με την ελληνική έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA, η συνεργασία μας εμβαθύνεται με ένα πρωτοφανή ρυθμό και αναμένουμε να συνεργαστούμε για να επωφεληθούμε πλήρως αυτή τη σημαντική αναβάμιση της αμυντικής μας σχέσης», δήλωσε ο Πάιατ, κοινοποιώντας την ανάρτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο.