Skip to main content

Πονοκέφαλος ο τρόπος λειτουργίας των λουτροπόλεων μετά την πανδημία

Σε συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών συζητήθηκαν οι τρόποι λειτουργίας των λουτροπόλεων μετά την πανδημία.

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος την τελευταία περίοδο.

Αναλυτικά, συζητήθηκε η επιστολή του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου European Spas Association (E.S.P.A.), σχετικά με το θεραπευτικό τουρισμό και τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών και ελληνικών λουτροπόλεων μετά την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο κόσμος μας άλλαξε σχεδόν αμέσως με την άφιξη του ιού. Είναι πολύ πιθανό ότι ποτέ δεν πρόκειται να είναι το ίδιο στη ζωή μας, ούτε για ιατρικά SPA ή για υγειονομικούς προορισμούς. Πολλά θέρετρα υγείας προσελκύουν την αγορά των ηλικιωμένων, με πολλούς πελάτες να υποφέρουν από υποκείμενες συνθήκες υγείας. Αυτό το ανώτερο τμήμα της αγοράς είναι εξαιρετικά ευάλωτο στην τρέχουσα κρίση και ταξίδια. Οι υγειονομικοί προορισμοί θα πρέπει να αλλάξουν τόσο λειτουργικά όσο και εννοιολογικά για να βελτιώσουν την ασφάλεια και την ποιότητα από τις ταξιδιωτικές και ιατρικές υπηρεσίες και να κάνουν τις πανδημίες προς όφελός τους», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου ενημέρωσε το σώμα για την επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του κ. Τσιόδρα σχετικά με την εισπνοθεραπεία, για την οποία αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές Κυλλήνης και Απολλώνιας και για το αν αυτή θα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Ενημέρωσε, επίσης, για την επιστολή που στάλθηκε στο miraggio thermal στο Παλιούρι Χαλκιδικής με το ερώτημα πότε θα λειτουργήσει αυτή η μονάδα και οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές που υπάρχουν σ αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε, στην συνέχεια για την επιστολή που στάλθηκε στον δήμο Βόλβης και κοινοποιήθηκε στις κοινότητες Απολλωνίας και Μαδύτου για θέματα που απασχολούν τα παλαιά αλλά και τα νέα λουτρά Απολλωνίας.

Τέλος έγινε μια ενημέρωση από το μέλος του παραρτήματος από το Ρίζωμα του δήμου Τρκκαίων, Θανάση Γκέκα για τα δεδομένα της ιαματικής πηγής του οικισμού και τις επαφές με το δήμο Τρικκαίων προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία λουτρών στο Ρίζωμα.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ. και τους ευχήθηκε γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα σε όλες τις λουτροπόλεις.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Γραμματέας Μάκης Κιφοκέρης, τα μέλη του Δ.Σ. Τασούλα Αυγερινού, Νίκος Ματθαίου, Θανάσης Τσικουρίκας, Τάσος Κοκόγιας και Φώτης Γούναρης, τα μέλη των επιτροπών εργασίας Άννα Ματθαίου και Χρήστος Γιασκουλίδης μέλος Ε.Ε. και οι εκπρόσωποι των παραρτημάτων Κύθνου και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κύθνου Δημήτριος Βασάλος και από το Ριζώμα του δήμου Τρικκαίων οι Ευάγγελος Γκανάς και Αθανάσιος Γκέκας.