Skip to main content

Ποντίκης (Ηρακλής): Όλοι θέλουμε τη λύση του ΑΦΜ και της Super League

«Είναι σημαντική απόφαση, δεν θα την πάρει μόνο ο Τομ Παπαδόπουλος, όλοι θα ερωτηθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» Ιδρυτικού Σωματείου.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Νίκος Ποντίκης.

Ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» Ιδρυτικού Σωματείου ξεκαθάρισε πως όλοι στον σύλλογο θέλουν τη λύση του ΑΦΜ ώστε η ομάδα να συμμετάσχει στη Super League υπογραμμίζοντας πως «το μόνιμο θύμα είναι ο Ηρακλής, οπότε και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ποντίκης:

Για το αύριο του Ηρακλή διοικητικά και την κατηγορία συμμετοχής: «Όλοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλά σενάρια για τον Ηρακλή, που επεξεργάζεται ο κ. Παπαδόπουλος. Από την ενημέρωση που είχαμε, είναι όλα σε εξέλιξη και υπό διαπραγμάτευση κάποια πράγματα. Είμαστε στο στάδιο αυτό. Όταν είναι κάτι οριστικό, θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις. Υπάρχει το σενάριο του Βόλου, που γράφτηκε. Επίσης, το σενάριο να μη γίνει αναδιάρθρωση και να μην πέσουμε. Αλλά και το ενδεχόμενο να γίνουν 14 ομάδες εφόσον γίνει αναδιάρθρωση, αλλά και τέταρτη περίπτωση για εμάς και άλλο ΑΦΜ, Β´ή Γ´Εθνικής».

Για το πoιο σενάριο βλέπει πιο πιθανό και ρεαλιστικό: «Όλος ο κόσμος θέλει το σενάριο του… Βόλου. Για να παίξουμε στη Super League. Είναι λογικό, εμείς, αλλά και ο κόσμος έχει κουραστεί και ταλαιπωρηθεί, από συνεχόμενες πτώσεις και αποφάσεις υποβιβασμών. Εφαρμόζονται μόνο στον Ηρακλή οι αποφάσεις και όλα αλλάζουν όταν αφορούν τον Ηρακλή. Εκ των υστέρων έρχεται δικαίωση, όπως το δικαστήριο του 2011 όταν πέσαμε. Μας δικαίωσε, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Το μόνιμο θύμα είναι ο Ηρακλής, οπότε και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα».

Για το ποιος θα πάρει τις αποφάσεις: «Προφανώς η απόφαση θα παρθεί από όλη την οικογένεια του Ηρακλή. Όλοι μαζί, και ο κόσμος, θα ερωτηθούμε. Όχι μόνο ο Τομ Παπαδόπουλος. Είναι μια σημαντική απόφαση, δεν θα την πάρει ένα άτομο».

Για τις συνθήκες ενδεχόμενης απόκτησης του ΑΦΜ του Βόλου (ο οποίος διαψεύδει κάθε ενδεχόμενη συζήτηση): «Θα αλλάξει έδρα και ΑΦΜ. Θα είναι Ηρακλής και όχι ομάδα του Βόλου. Αν συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, προφανώς θα ανήκει στον κ. Παπαδόπουλο και προφανώς κάποιους ακόμα, που ίσως είναι μαζί του».

Για τη συνάντηση του Ιδρυτικού Σωματείου με τον Τομ Παπαδόπουλο: «Ήταν μόνο εκείνος, όχι ο κ. Θεοδωρίδης. Έδειξε οτι έχει όρεξη, αγάπησε τον Ηρακλή. Έχει διάθεση να βοηθήσει την ομάδα και όχι να τα παρατήσει. Θέλει να συνεχίσει, αυτή την εντύπωση έδωσε σε εμάς».

Για το αν υπάρχουν νομικά κωλύματα, επειδή ο ΝΠΣ Βόλος ήταν… Πύδνα Κίτρους πριν μια διετία: «Πάμε σε επιμέρους θέματα. Άπτονται ίσως της νομικής υπηρεσίας. Δεν έπεσε κάτι τέτοιο στο τραπέζι, δεν ξέρουμε κάτι και δεν συζητήθηκε. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι. Αν είναι να γίνει, θα μάθουμε λεπτομέρειες».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Σκέτο αισιόδοξος όχι, συγκρατημένα αισιόδοξος θα το έλεγα. Θέλουμε την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή. Γι’ αυτό είπα θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Δεν θα πάρει απόφαση ένα άτομο ή ένας φορέας».

Για το αν υπάρχει κάτι στα… σκαριά, για την απόκτηση άλλου ΑΦΜ: «Δεν ξέρω κάτι. Μέσω του Τύπου διάβασα για την Τρίγλια, αλλά δεν είχαμε ενημέρωση».

Για το αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για εξελίξεις: «Οχι, δεν υπάρχει προθεσμία. Φαντάζομαι σύντομα, μέσα στο μήνα πρέπει να πάρουμε απόφαση. Να έχουμε εξελίξεις, χωρίς να πάει αργά. Δεν συμφέρει κανέναν να χαθεί το καλοκαίρι».