Skip to main content

Πορεία με ΙΧ των εργαζομένων στη «Ντι-Ες»

Πορεία διαμαρτυρίας, με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μέχρι το Διοικητήριο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής Ντι - Ες, που είχε αναλάβει το έργο της παράκ
Πορεία διαμαρτυρίας, με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μέχρι το Διοικητήριο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εργολήπτριας, κατασκευάστριας εταιρείας «Ντι - Ες», που είχε αναλάβει το έργο της παράκαμψης Παραλίμνης στα Γιαννιτσά.

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν μαύρες σημαίες και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στην πύλη του κτιρίου. Το προσωπικό της εταιρίας βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από τις 4 Απριλίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα, ενώ το έργο έχει σταματήσει.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να πληρωθούν τα οφειλόμενα, έστω και από τις εγγυητικές επιστολές, που είχε καταθέσει η εταιρία και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Αντιπροσωπεία τους είχε σήμερα επαφή με εκπρόσωπο του γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα αιτήματά τους θα μεταφερθούν στην υφυπουργό, ώστε να προωθηθούν και στα αρμόδια υπουργεία (Υποδομών, Οικονομικών).

Ύστερα από τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να δοθεί χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Προειδοποίησαν, πάντως, πως θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις, εάν δε διευθετηθεί το ζήτημα.