Skip to main content

Πορείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τα stage

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στο χώρο της αρχαίας αγοράς οι απασχολούμενοι με Stage στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Στηρίζει τους συμβασιούχους ο Ψωμιάδης.
Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε προγράμματα Stage στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας και τη Θεσσαλίας.

Η πορεία, με κύρια αιτήματα την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε προγράμματα stage, κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου διεξάγεται το 30ό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα και ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Πορείες και στην Αθήνα

Κλειστές είναι η Βασ. Σοφίας από Σέκερη και η Αμαλίας εξαιτίας συγκέντρωσης συμβασιούχων stage στο Σύνταγμα, οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Ψωμιάδης: «Η Νομαρχία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συμβασιούχους»

«Κάλεσα τους Προέδρους των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών φορέων της πόλης για να επισημάνω ένα σοβαρό θέμα λειτουργίας της Νομαρχίας. Όπως ξέρετε, έκλεισα δύο φορές τη Νομαρχία επί κυβέρνησης Καραμανλή, διεκδικώντας δίκαια αιτήματα του λαού της Θεσσαλονίκης. Σήμερα δηλώνω επίσημα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Νομαρχία. Αν μη τι άλλο, μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα των stage και των συμβασιούχων, ζητάμε παράταση όλων αυτών των συμβάσεων των παιδιών που εργάζονται στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.