Skip to main content

Πορεία αναρχικών υπέρ του Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Μέλη του αναρχικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης άτομα του αναρχικού χώρου ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, καταδικασθέντα της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με κεντρικό πανό στο οποίο ανέγραφαν το σύνθημα «στον δρόμο σπάει η κρατική τρομοκρατία» οι αναρχικοί/ές ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, αντί των φυλακών Δομοκού.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία κινήθηκε με μέτωπο προς τα δυτικά και μέσω της οδού Φιλίππου, κατέληξε στο σημείο εκκίνησης. Αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν την πορεία από το πεζοδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και να μεταφέρεται στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας, όπως γνωστοποίησε η συνήγορός του.