Skip to main content

Μπλόκο στο μπλόκο στην πορεία των αντιεξουσιαστών προς το «Αυλαία»

Περισσότερα από 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο - Έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Συνεχή ήταν τα μπλόκα των ΜΑΤ στην πορεία που πραγματοποίησαν πάνω από 100 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της πόλης αντιδρώντας στην προγραμματισμένη κινητοποίηση εθνικιστικών οργανώσεων κατά της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία. 

Η αστυνομία έστησε συνολικά τρεις φραγμούς στη διαδρομή της πορείας εμποδίζοντας ουσιαστικά την πορεία να προσεγγίσει το θέατρο «Αυλαία».

Αναλυτικά, η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στην Εθνικής Αμύνης αλλά σταμάτησε στο ύψος της Αλεξάνδρου Σβώλου όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν μπλοκάρει τον δρόμο. Οι αντιεξουσιαστές άλλαξαν διαδρομή και προχώρησαν επί της Αλεξάνδρου Σβώλου για να κινηθούν λίγο πριν τις 19.00 στην οδό Ερμού. Τα ΜΑΤ όμως είχαν σχηματίσει μπλόκο και πάνω από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Έπειτα οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν ξανά στην Εγνατία με κατεύθυνση προς ανατολικά για να βρουν όμως και πάλι μπροστά τους τα ΜΑΤ, τα οποία είχαν δημιουργήσει φραγμό στο συντριβάνι εμποδίζοντας εκ νέου την πορεία να κατέβει στην Εθνικής Αμύνης.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές γύρισαν στην Καμάρα και η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Εν τω μεταξύ, στο κέντρο λόγω των κινητοποιήσεων δημιουργήθηκε για κάποια ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι οδοί Εγνατία και Εθνικής Αμύνης παρέμειναν κλειστές. Το κομφούζιο στους δρόμους είχε προκαλέσει ένταση με τους οδηγούς να κορνάρουν και διαμαρτύρονται.

Σημειώνεται πως πριν την πορεία, κατά τη συγκέντρωση που έγινε στην Καμάρα, δέκα αντιεξουσιαστές χτύπησαν και ξεγύμνωσαν ποδηλάτη που φορούσε μπλούζα με τη φράση «Μολών Λαβέ» (δείτε εδώ).