Skip to main content

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Τα άτομα διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική καταστολή σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικοτήτων αναρχικού χώρου, δημοτικά και περιφερειακά σχήματα και φοιτητικοί σύλλογοι έπειτα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων.

Τα άτομα διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην κεφαλή της πορείας τα άτομα κραοτύσαν πανό που αναγράφει «Θέλουμε υγεία, παιδεία, δουλειά, όχι τρομοκρατία».

Λίγο μετά τις 14.00 μερίδα διαδηλωτών κατέληξε την πορεία στον Λευκό Πύργο ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι συνέχισαν έως τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, παραμένοντας στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, όπου οι συμμετέχοντες μοίρασαν φυλλάδια με πολιτικό υλικό στους διερχόμενους.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκλεγμένη με την Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλώντας στη Voria.gr, τόνισε ότι «διαδηλώνουμε για το δικαίωμα του κόσμου στην Υγεία, την εργασία και τη δημόσια παιδεία. Η κυβέρνηση λόγω πολιτικής επιλογής δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με αποτέλεσμα να έχουμε τόσους θανάτους και τόσα προβλήματα».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος με την Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία Θανάσης Αγαπητός υπογράμμισε ότι «εμείς δηλώνουμε ότι ο λαός σώζει τον λαό και θα συνεχίσουμε με πιο μεγάλη ένταση».

Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας

Όπως αναφέρουν οι φορείς που καλούσαν στη διαδήλωση «τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, είναι στην πραγματικότητα μέτρα κοινωνικής καταστολής, για να αντιμετωπίσουν την αντίδρασή μας στην γιγάντια φτώχεια-ανεργία-ανισότητα, που δημιουργεί η κρίση του συστήματός τους και τα διαρκή αντεργατικά μέτρα».

Παράλληλα ζητούν αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ ώστε, όπως αναφέρουν, «να τελειώσει το αίσχος και να μην δημιουργείται συνωστισμός».