Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών στη Σίνδο- «Η μεταφορά στις Σέρρες δεν θα περάσει» (φωτο+vid)

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία τους από το ΔΙΠΑΕ και θα κατευθυνθούν προς το Δημαρχείο Δέλτα - Φωνάζουν συνθήματα κατά της απόφασης του ΔΙΠΑΕ

Πορεία διαμαρτυρίας στη Σίνδο πραγματοποιούν φοιτητές Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αντιδρώντας στην πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, να μεταφερθούν δύο σχολές στις Σέρρες και μια να κλείσει.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία τους από το ΔΙΠΑΕ και θα κατευθυνθούν προς το Δημαρχείο στο κέντρο της Σίνδου, ενώ από το πρωί είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του Πανεπιστημίου, η οποία και θα λήξει μετά το πέρας της σημερινής διαμαρτυρίας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου από φοιτητές

Φωνάζουν συνθήματα κατά της απόφασης και δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να περάσει. Χαρακτηριστικά τόνισαν στη Voria.gr ότι, εφόσον χρειαστεί, θα κατέβουν ακόμα και στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Αύριο οι φοιτητές θα επιχειρήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσας στη Θέρμη, ενώ την Τετάρτη θα κάνουν από κοινού με φοιτητές των Σερρών και της Καβάλας διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.