Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για Γρηγορόπουλο-Βροχή μολότοφ και πέτρες (vid)

Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας επεισόδια σημειώθηκαν στην Εθν.Αμύνης, την Εγνατία, την Αγ.Δημητρίου και τις οδούς Μελενίκου-Αρμενοπούλου.

Σε πεδίο μάχης από νωρίς το μεσημέρι μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το ΑΠΘ για την επέτειο δέκα χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας και όταν αυτή κατευθυνόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ομάδα ατόμων με κουκούλες προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στη συνέχεια καθώς κινούνταν επί της Αγίου Δημητρίου εκτόξευσαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ έβαλαν φωτιές και σε κάδους.

Τα άτομα απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε προς την περιοχή της Καμάρας, με την ένταση να συνεχίζεται επί της Εθνικής Αμύνης και τη Δημ. Γούναρη. Τα άτομα έστησαν οδοφράγματα επί της Εθν. Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με την προσθήκη και άλλων ατόμων στην οδό Εγνατία όπου οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο εργοτάξιο του Μετρό. Έχοντας ως ορμητήριο το εργοτάξιο πέταξαν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές αρχές.

Οδοφράγματα στήθηκαν από κουκουλοφόρους και στην οδό Αγ. Δημητρίου στο ύψος του τουρκικού προξενείου, όπου και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στις επιθέσεις των ατόμων με δακρυγόνα. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι ακόμη αποπνικτική, ενώ από τα επεισόδια έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα.

Μετά τις 3 το μεσημέρι οι συμπλοκές των κουκουλοφόρων με διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν στη συμβολή των οδών Μελενίκου με Αρμενοπούλου. Με εφόδους τα ΜΑΤ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συλλήψεις ωστόσο δέχθηκαν βροχή από πέτρες και μολότοφ από την πλευρά των κουκουλοφόρων.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα πνεύματα ηρέμησαν ωστόσο τα οδοφράγματα επί της Εγνατίας, στο ύψος της ΔΕΘ, παραμένουν.

Κλειστές παραμένουν οι Εγνατία, Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου.