Skip to main content

Πορεία για τα εργατικά ατυχήματα στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κόκκινο Σπίτι, ως φόρο τιμής στον άτυχο 65χρονο εργάτη που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Νοέμβριο

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό και εργατικά σχήματα, διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα.

Με πανό και πλακάτ στα χέρια και με το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», οι διαδηλωτές υπογράμμισαν πως «η αιματοβαμμένη λίστα από νεκρούς εργάτες στους ΟΤΑ, στη διανομή (ντελίβερι) και στα σούπερ μάρκετ, στα γιαπιά και στις κατασκευαστικές εταιρείες, όχι μόνο δεν έχει τέλος αλλά πυκνώνει με τρομακτικούς ρυθμούς».

Πραγματοποίησαν, μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κόκκινο Σπίτι επί της Αγίας Σοφίας, ως φόρο τιμής στον άτυχο 65χρονο εργάτη που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια εργασιών.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό» ακούστηκε από τη μικροφωνική με τους διαδηλωτές να καλούν τους εργαζομένους να μην ανεχτούν άλλες θυσίες στον βωμό των συμφερόντων τους. «Ας μην ανεχτούμε άλλο την πραγματικότητα της εντατικοποίησης, των εκβιασμών, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, των άθλιων μισθών, της ανακύκλωσης της ανεργίας, του εργασιακού μεσαίωνα. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε».

Σημειώνεται πως οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα.