Skip to main content

Πορεία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο τουρκικό προξενείο

Μαυροφορεμένες γυναίκες προπορεύονταν της πολυπληθούς πορείας κρατώντας αναμμένα κεριά ενώ σύσσωμο το πλήθος φώναζε συνθήματα.

Πορεία προς το τουρκικό προξενείο πραγματοποιήθηκε μετά τις κεντρικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από σύσσωμο το πλήθος που παρευρέθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Με μαυροφορεμένες γυναίκες να προπορεύονται της πορείας, κρατώντας αναμμένα κεριά και με μια φωνή όλο το πλήθος βροντοφώναζε «Να μπει μες στα βιβλία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη Γενοκτονία»  και «Ζούμε ζούμε για να τους τιμούμε», ζητώντας παράλληλα τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Κλούβες των ΜΑΤ καθώς και ανθρώπινη αλυσίδα από την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων είχαν παραταχθεί μπροστά από το Τουρκικό προξενείο προκειμένου να μην πλησιάσει το πλήθος.

Αντιπροσωπεία των Ποντίων κόλλησε το ψήφισμα των ποντιακών ενώσεων στο δέντρο μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Χρήστο Τοπαλίδη να διαμαρτύρεται που οι δυνάμεις ασφαλείας δεν τους άφησαν να το τοιχοκολλήσουν στην κεντρική είσοδο.