Skip to main content

Πορεία με φορτηγάκι και μαύρα μπαλόνια από εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Οι περίπου 150 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κρατούν μαύρα μπαλόνια όπου αναγράφονται «Ξεπο(υ)λάκηδες» και «Συριζοκατσικώθηκαν».

Με περιοδεύων θίασο παρομοιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την κυβέρνηση στη μεγάλη διαμαρτυρία που πραγματοποιεί προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Της πορείας προπορεύεται ένα βανάκι στο οποίο απεικονίζονται ως ηθοποιοί ο πρωθυπουργός, ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός. «Περιοδεύων μνημονιακός θίασος- Αλέξης Τίποτα» και «Θεατρική παράσταση ο Ψευταλέξης», είναι μερικές από τις αφίσες της ΠΟΕΔΗΝ.  

Οι περίπου 150 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κρατούν μαύρα μπαλόνια όπου αναγράφονται «Ξεπο(υ)λάκηδες» και «Συριζοκατσικώθηκαν».

Η πορεία μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών, θα καταλήξει στην οδό Αγίου Δημητρίου και το ΥΜΑΘ.

Η πορεία περασε και μπροστά από το Θεαγένειο, υπάλληλοι του οποίου συμμετέχουν στην πορεία. «Τους 4 μήνες φτάνει η λίστα αναμονής για τους καρκινοπαθείς στο Θεαγένειο», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας ότι μετά από ερευνα φάνηκε ότι 13.000 καρκινοπαθείς στη χώρα αποκλείονται από ακτινοθεραπείες.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων του Θεαγενείου αναφέρθηκε επίσης στις χημειοθεραπείες, λέγοντας ότι ο αναπληρωτής υγείας προσπαθεί με μια εγκύκλιο να λύσει προχειρα το πρόβλημα.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κατά τη διάρκεια της πορείας, έκαναν μια στάση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Εκεί, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μαζί με διαδηλωτές και κρατώντας  πανό είπε: «Από εδώ ο κ. Τσίπρας θα πει για τέταρτη χρονία ενα κάρο ψέμματα για δήθεν χρηματοδότηση της υγείας».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώθηκαν στην κεντρική πορεία οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ και του «Γεννηματάς». 

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για κατάρρευση των νοσοκομείων, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί μπροστά από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσια υγείας και διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία και κατάργηση των μνημονίων.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει οδικά το ταξίδι του από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορέσει να δει την κατάσταση των μονάδων υγείας.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η παρασταση του θιάσου λεγεται "ο Ψευτοαλέξης" καθώς όπως είπε, για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ "θα μας γεμίσει ένα κάρο ψέμματα και "θα"».