Skip to main content

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ (vid)

Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και μέλη πολιτικών και αγωνιστικών οργανώσεων.

Στους δρόμους για ακόμη μία μέρα, διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, κατέβηκαν σήμερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μέλη πολιτικών και αγωνιστικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, οι διαδηλωτές διατρανώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών και τη θέσπιση βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου. Παράλληλα ζητούν το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, όπου υπήρξε προσυγκέντρωση, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

"Δώστε λεφτά για ΜΕΘ Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία", " Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία" είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές.

Σημειώνεται πως κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία έχει απευθύνει για τις 17.30 το Μέτωπο Σπουδαστών Αγώνα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.